Zoete aardappelpuree met spinazie en gehakt
INGREDIENTEN
2 grote zoete aardappelen
400 gr spinazie
300 gr rund gehakt
Nootmuskaat
Peper
Zout
Bakboter
Paneermeel
BEREIDING
Schil de zoete aardappelen en verdeel in kleinere stukken. Ik heb de aardappels 5 min gestoomd op 120° ( je kan ze ook gaar koken in 20 min). Bak het gehakt in een klontje boter en kruid met peper en zout. Stoof ondertussen de spinazie in een diepe pan, kruiden met nootmuskaat en peper.
Verwarm de oven voor op de grill stand.
Als de aardappels gaar zijn voeg je ze toe aan het gehakt. Laat ze even mee bakken voor extra smaak. Pureer de aardappels en het gehakt. Neem een ovenschotel en bedek de bodem met de puree en gehakt mengsel. Verdeel dan de spinazie erover en dan opnieuw puree en gehakt.
Bestrooi met paneermeel en verdeel enkele blokjes bakboter erover. Zet in de oven en laat goudbruin worden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 grote zoete aardappelen
400 gr spinazie
300 gr rund gehakt
Nootmuskaat
Peper
Zout
Bakboter
Paneermeel
BEREIDING
Schil de zoete aardappelen en verdeel in kleinere stukken. Ik heb de aardappels 5 min gestoomd op 120° ( je kan ze ook gaar koken in 20 min). Bak het gehakt in een klontje boter en kruid met peper en zout. Stoof ondertussen de spinazie in een diepe pan, kruiden met nootmuskaat en peper.
Verwarm de oven voor op de grill stand.
Als de aardappels gaar zijn voeg je ze toe aan het gehakt. Laat ze even mee bakken voor extra smaak. Pureer de aardappels en het gehakt. Neem een ovenschotel en bedek de bodem met de puree en gehakt mengsel. Verdeel dan de spinazie erover en dan opnieuw puree en gehakt.
Bestrooi met paneermeel en verdeel enkele blokjes bakboter erover. Zet in de oven en laat goudbruin worden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!