Zoete aardappel met tex mex vulling
INGREDIENTEN
2 grote zoete aardappelen
2 kipfilets
1 blikje tomatenpuree
Paprikapoeder
1 ajuin
Klein blikje mais
1 blik kidneybonen
1 teen look
1 puntpaprika
Fajita kruiden (Colruyt)
1 zakje geraspte kaas
Peper
1 potje zure room
Bakboter
BEREIDING
Verpak je zoete aardappelen afzonderlijk in zilverpapier en gaar voor 50 minuten in een voorverwarmende oven van 180° (boven en onderwarmte).
Maak ondertussen je tex mex vulling.
Pel en snipper de look en de ajuin fijn, stoof aan in een klontje boter in een diepe pan. Als deze mooi glazig is, zet je het vuur hoger en bak je de kip samen met de fajita kruiden.
Laat de mais en kidneybonen uitlekken en verwijder de zaden uit de paprika en snijd in kleine blokjes. Voeg de paprika, de mais en bonen toe aan de kip en roer onder elkaar. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en kruid met extra peper indien nodig.
Haal de aardappel uit de oven en snijd doormidden.
Vul de aardappelen met de tex mex vulling en bestrooi met de gemalen kaas.
Zet terug in de oven voor 10 a 15 minuten en werk af met de zure room.
TIP
Je kan het gerecht extra afwerken met gesnipperde koriander voor een frisse toets.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 grote zoete aardappelen
2 kipfilets
1 blikje tomatenpuree
Paprikapoeder
1 ajuin
Klein blikje mais
1 blik kidneybonen
1 teen look
1 puntpaprika
Fajita kruiden (Colruyt)
1 zakje geraspte kaas
Peper
1 potje zure room
Bakboter
BEREIDING
Verpak je zoete aardappelen afzonderlijk in zilverpapier en gaar voor 50 minuten in een voorverwarmende oven van 180° (boven en onderwarmte).
Maak ondertussen je tex mex vulling.
Pel en snipper de look en de ajuin fijn, stoof aan in een klontje boter in een diepe pan. Als deze mooi glazig is, zet je het vuur hoger en bak je de kip samen met de fajita kruiden.
Laat de mais en kidneybonen uitlekken en verwijder de zaden uit de paprika en snijd in kleine blokjes. Voeg de paprika, de mais en bonen toe aan de kip en roer onder elkaar. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en kruid met extra peper indien nodig.
Haal de aardappel uit de oven en snijd doormidden.
Vul de aardappelen met de tex mex vulling en bestrooi met de gemalen kaas.
Zet terug in de oven voor 10 a 15 minuten en werk af met de zure room.
TIP
Je kan het gerecht extra afwerken met gesnipperde koriander voor een frisse toets.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!