Zandkoekjes met chocolade twist
INGREDIENTEN
+/- 12 koekjes
200 gr patisseriebloem
125 gr boter
1 eidooier
85 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Een snuifje zout
100 gr melk of pure chocolade rondjes
BEREIDING
Zeef de bloem met een zeef boven je mengkom. Voeg de suiker, de vanillesuiker en het zout toe.
Meng met een lepel onder elkaar. Voeg de boter in kleine stukjes toe en kneed tot een kruimelachtig deeg. Scheid je ei en voeg de eidooier toe en kneed tot een grote deegbal.
Maak een mooie ronde bol van het deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg in de koelkast voor 30 minuten. Verwarm de oven voor op 180 ° op de heteluchtstand.
Neem een bakplaat en bekleed met een bakpapier.
Strooi een beetje bloem op je werkblad en haal je deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit met een deegrol op je werkblad tot ongeveer 1 cm dikte. Steek koekjes uit met een vormpje of glas en leg de koekjes op het bakpapier.
Als je nog veel deeg over hebt, rol je opnieuw een bolletje en rol je opnieuw uit met je deegrol, opnieuw met je vorm uitsteken. Bak de koekjes 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Neem een grote en kleine kookpot.
Vul de grote pot HALF met water en zet dan de kleine pot in het water. Voeg de chocolade bolletjes toe aan de kleine kookpot en laat smelten, niet roeren. Als de koekjes zijn afgekoeld dip je ze HALF in de chocolade of bestrijk met een bakkwast. Leg ze op de ROOSTER om op te stijven.
TIP
Je kan de koekjes nog wat extra afwerken of versieren naar je eigen inspiratie of creativiteit.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
+/- 12 koekjes
200 gr patisseriebloem
125 gr boter
1 eidooier
85 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Een snuifje zout
100 gr melk of pure chocolade rondjes
BEREIDING
Zeef de bloem met een zeef boven je mengkom. Voeg de suiker, de vanillesuiker en het zout toe.
Meng met een lepel onder elkaar. Voeg de boter in kleine stukjes toe en kneed tot een kruimelachtig deeg. Scheid je ei en voeg de eidooier toe en kneed tot een grote deegbal.
Maak een mooie ronde bol van het deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg in de koelkast voor 30 minuten. Verwarm de oven voor op 180 ° op de heteluchtstand.
Neem een bakplaat en bekleed met een bakpapier.
Strooi een beetje bloem op je werkblad en haal je deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit met een deegrol op je werkblad tot ongeveer 1 cm dikte. Steek koekjes uit met een vormpje of glas en leg de koekjes op het bakpapier.
Als je nog veel deeg over hebt, rol je opnieuw een bolletje en rol je opnieuw uit met je deegrol, opnieuw met je vorm uitsteken. Bak de koekjes 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Neem een grote en kleine kookpot.
Vul de grote pot HALF met water en zet dan de kleine pot in het water. Voeg de chocolade bolletjes toe aan de kleine kookpot en laat smelten, niet roeren. Als de koekjes zijn afgekoeld dip je ze HALF in de chocolade of bestrijk met een bakkwast. Leg ze op de ROOSTER om op te stijven.
TIP
Je kan de koekjes nog wat extra afwerken of versieren naar je eigen inspiratie of creativiteit.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!