Zalm met nestnoedels en gebakken spinazie
INGREDIENTEN
2 zalmmoten
500 gr verse spinazie
Peper
Zout
4 eetlepels sojasaus
6 nest noedels (suzi wan - 3/PP)
Bakboter
BEREIDING
Neem een diepe stoofpan en bak de spinazie kort aan in een klontje boter. Voeg niet ineens alle spinazie toe maar liever geleidelijk aan. Kruid enkel met peper en voeg de sojasaus toe.
Zet je vuur nu lager en laat rustig stoven en roer regelmatig.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de zalmmoten langs 2 kanten. Kruiden met peper en zout. Je kan de garing van je zalm aan de zijkant van je moten mooi in de gaten houden. Wanneer de kleur tot in de helft is veranderd, dan kan je de zalm omdraaien en de ander zijde bakken en kruiden.
Sauceer (de gesmolten boter in je pan over je vis lepelen) je zalm regelmatig zo zullen de stukken lekker sappig blijven.
Proef ondertussen van de spinazie en voeg eventueel extra kruiden of sojasaus toe.
Kook je nestnoedels gaar volgens de verpakking. Indien gaar voeg je deze toe aan je spinazie en meng onder elkaar zodat de smaken van de pan mooi worden opgenomen.
Serveer de gebakken zalm boven op de noedels en spinazie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 zalmmoten
500 gr verse spinazie
Peper
Zout
4 eetlepels sojasaus
6 nest noedels (suzi wan - 3/PP)
Bakboter
BEREIDING
Neem een diepe stoofpan en bak de spinazie kort aan in een klontje boter. Voeg niet ineens alle spinazie toe maar liever geleidelijk aan. Kruid enkel met peper en voeg de sojasaus toe.
Zet je vuur nu lager en laat rustig stoven en roer regelmatig.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de zalmmoten langs 2 kanten. Kruiden met peper en zout. Je kan de garing van je zalm aan de zijkant van je moten mooi in de gaten houden. Wanneer de kleur tot in de helft is veranderd, dan kan je de zalm omdraaien en de ander zijde bakken en kruiden.
Sauceer (de gesmolten boter in je pan over je vis lepelen) je zalm regelmatig zo zullen de stukken lekker sappig blijven.
Proef ondertussen van de spinazie en voeg eventueel extra kruiden of sojasaus toe.
Kook je nestnoedels gaar volgens de verpakking. Indien gaar voeg je deze toe aan je spinazie en meng onder elkaar zodat de smaken van de pan mooi worden opgenomen.
Serveer de gebakken zalm boven op de noedels en spinazie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!