Zalm met doperwten en dille roomsaus
INGREDIENTEN
2 zalmmoten met vel
250 ml kookroom
Doperwten (mag diepvries zijn)
Pappardelle (150gr/pp)
Peper
Zout
Dille (liefst vers - die geeft meer smaak aan je gerecht)
Bakboter
BEREIDING
Verwarm een klontje boter in de pan en leg de zalmmoten met de velkant naar onder in de pan. Kruid nu de andere zijde met peper, zout, en dille. Je kan de garing van je zalm aan de zijkant van je moten mooi in de gaten houden. Wanneer de kleur tot in de helft is veranderd, dan kan je de zalm omdraaien en de ander zijde bakken en kruiden. Kook alvast je pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Als de zalm mooi gebakken is, neem je deze uit de pan en laat rusten op een bord. Voeg nu de doperwten toe en bak kort aan. Vervolgens voeg je de kookroom toe en roer alle smaken en kruiden los in de pan met een houten lepel. Bijkruiden met peper en extra dille. Als de room mooi ingedikt is, zet je het vuur lager en voeg je de zalm opnieuw toe.
Laat mee doorwarmen en giet je pasta af.
Serveer de gebakken zalm boven op de pasta met de roomsaus en werk af met een takje dille.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 zalmmoten met vel
250 ml kookroom
Doperwten (mag diepvries zijn)
Pappardelle (150gr/pp)
Peper
Zout
Dille (liefst vers - die geeft meer smaak aan je gerecht)
Bakboter
BEREIDING
Verwarm een klontje boter in de pan en leg de zalmmoten met de velkant naar onder in de pan. Kruid nu de andere zijde met peper, zout, en dille. Je kan de garing van je zalm aan de zijkant van je moten mooi in de gaten houden. Wanneer de kleur tot in de helft is veranderd, dan kan je de zalm omdraaien en de ander zijde bakken en kruiden. Kook alvast je pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Als de zalm mooi gebakken is, neem je deze uit de pan en laat rusten op een bord. Voeg nu de doperwten toe en bak kort aan. Vervolgens voeg je de kookroom toe en roer alle smaken en kruiden los in de pan met een houten lepel. Bijkruiden met peper en extra dille. Als de room mooi ingedikt is, zet je het vuur lager en voeg je de zalm opnieuw toe.
Laat mee doorwarmen en giet je pasta af.
Serveer de gebakken zalm boven op de pasta met de roomsaus en werk af met een takje dille.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!