Wrap Hawaï style
INGREDIENTEN
1 grote kipfilet
Kippenkruiden
2 wraps
3 ananasschijven (uit blik of vers)
1 rode ui
Zure room
3 tomaten
1/2 komkommer
100 gr veldsla
Koriander
1 eetlepel olijfolie
Handvol pijnboompitten (of wat nog in je kast staat van noten kan je makkelijk toevoegen)
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Snijd de kip in kleine stukken, pel de ui en verdeel in halve maantjes. Neem een kom, was de veldsla en voeg toe. Schil de komkommer, verwijder de kroontjes van je tomaten en snijd in blokjes. Voeg de komkommer, de tomaten en 1/2 rode uit toe aan je sla en meng onder elkaar. Voeg de pijnboompitten toe en een lepel olijfolie. Kruiden met peper en zout en meng alles goed onder elkaar. Werk af met koriander als je dit lekker vindt.
Bak de kip goudbruin en kruid met kippenkruiden en een draai van de pepermolen.
Leg de 2 wraps klaar en verdeel de kip over de wraps. Bak in dezelfde pan de ananas (langs 2 zijden) en 1/2 rode ui en verdeel over de wraps. Vouw nu de wraps tot een pakketje (eerst de boven en onderkant naar binnen plooien, draai de wrap een kwartslag en doe nu hetzelfde met de andere 2 flapjes, de laatste 2 moeten elkaar een beetje overlappen).
Neem een grillpan en laat een klontje boter smelten, bak de 2 wraps kort aan langs 2 beide kanten. Begin met de kant waar de flapjes samenkomen éérst te bakken, zo valt de wrap niet uit elkaar als je hem omdraait.
Serveer de wrap met de salade en een lepel zure room. Smakelijk!
TIP
Vervang gerust de koriander door bieslook of peterselie in je salade.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 grote kipfilet
Kippenkruiden
2 wraps
3 ananasschijven (uit blik of vers)
1 rode ui
Zure room
3 tomaten
1/2 komkommer
100 gr veldsla
Koriander
1 eetlepel olijfolie
Handvol pijnboompitten (of wat nog in je kast staat van noten kan je makkelijk toevoegen)
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Snijd de kip in kleine stukken, pel de ui en verdeel in halve maantjes. Neem een kom, was de veldsla en voeg toe. Schil de komkommer, verwijder de kroontjes van je tomaten en snijd in blokjes. Voeg de komkommer, de tomaten en 1/2 rode uit toe aan je sla en meng onder elkaar. Voeg de pijnboompitten toe en een lepel olijfolie. Kruiden met peper en zout en meng alles goed onder elkaar. Werk af met koriander als je dit lekker vindt.
Bak de kip goudbruin en kruid met kippenkruiden en een draai van de pepermolen.
Leg de 2 wraps klaar en verdeel de kip over de wraps. Bak in dezelfde pan de ananas (langs 2 zijden) en 1/2 rode ui en verdeel over de wraps. Vouw nu de wraps tot een pakketje (eerst de boven en onderkant naar binnen plooien, draai de wrap een kwartslag en doe nu hetzelfde met de andere 2 flapjes, de laatste 2 moeten elkaar een beetje overlappen).
Neem een grillpan en laat een klontje boter smelten, bak de 2 wraps kort aan langs 2 beide kanten. Begin met de kant waar de flapjes samenkomen éérst te bakken, zo valt de wrap niet uit elkaar als je hem omdraait.
Serveer de wrap met de salade en een lepel zure room. Smakelijk!
TIP
Vervang gerust de koriander door bieslook of peterselie in je salade.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!