Wortelcake
INGREDIENTEN
300gr donkerbruine suiker
100gr kristalsuiker
240ml zonnebloemolie
4 eieren
250gr geraspte wortelen (ongeveer 4 grote)
130gr appelmoes
1 theelepel vanille extract
320gr bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepels baking soda
1 theelepel zout
2 theelepels kaneel
1 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel nootmuskaat
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160 graden op de hetelucht stand. Smeer een grote cakevorm of tulband in met boter, doe vervolgens wat bloem in de vorm, en verdeel in het rond (zo komt je cake beter uit je vorm). De restbloem verwijder je.
Meng alle ingrediënten met een garde, behalve de bloem en de wortelen, in een grote kom. Spatel dan de bloem erdoorheen en als laatste de wortelen. Niet te lang mengen, gewoon tot de bloem eronder verwerkt is.
Verdeel het beslag in je bakvorm en bak voor 45 minuten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
300gr donkerbruine suiker
100gr kristalsuiker
240ml zonnebloemolie
4 eieren
250gr geraspte wortelen (ongeveer 4 grote)
130gr appelmoes
1 theelepel vanille extract
320gr bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepels baking soda
1 theelepel zout
2 theelepels kaneel
1 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel nootmuskaat
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160 graden op de hetelucht stand. Smeer een grote cakevorm of tulband in met boter, doe vervolgens wat bloem in de vorm, en verdeel in het rond (zo komt je cake beter uit je vorm). De restbloem verwijder je.
Meng alle ingrediënten met een garde, behalve de bloem en de wortelen, in een grote kom. Spatel dan de bloem erdoorheen en als laatste de wortelen. Niet te lang mengen, gewoon tot de bloem eronder verwerkt is.
Verdeel het beslag in je bakvorm en bak voor 45 minuten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!