Wontons met boschampignons op een bedje van spinazie
INGREDIENTEN
3 à 4 pp/ voorgerecht
WONTONS
Wonton vellen om te stomen (ik koop de mijne in de speciaalzaak)
2 eigeel
1 bakje boschampignons (cantharel, oesterzwam, shiitake en portobello)
2 tenen look
1 grote sjalot
Bakboter
1 vleesbouillonblokje
6 plakjes parmaham
Peper
Zout
Enkele blaadjes zuring (decoratie en smaak)
Pijnboompitten
250 gr spinazie
Nootmuskaat
COULIS
150 gr rucola
100 gr kervel
Handvol basilicum
Olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven op 180° op de heteluchtstand en bak de parmaham krokant in 10 minuten.
Stoof de sjalot samen met de look aan in een klontje boter, kruid met peper en zout. Voeg na 10 minuten de champignons toe en bak kort aan. Zet je vuur lager en voeg de parmaham toe (in kleinere stukken) en het vleesbouillonblokje. Meng alles onder elkaar en laat nog 5 minuten bakken. Zet je vuur uit en doe de inhoud in een keukenblender, puls enkele malen tot je een smeuïge samenhangende vulling krijgt. Laat afkoelen en maak alvast de coulis.
Doe de rucola, kervel en basilicum in de blender en voeg een scheut olijfolie toe. Kruiden met peper en zout en blenden maar. Indien nodig voeg je nog extra olijfolie toe, tot je een lopende emulsie krijgt. Bijkruiden naar eigen smaak, zorg dat je mengsel niet te flauw smaakt.
Stoof je spinazie in een klontje boter en kruid met nootmuskaat en peper. Bak je pijnboompitten kort aan in aparte pan ZONDER vetstof (zorg dat ze niet verbranden).
Leg je wonton vellen alvast klaar met de bebloemde kant naar onder. Zet je eigeel samen met een borsteltje klaar.
Wrijf elk wonton vel volledig in met eigeel en verdeel je champignon vulling in het midden van het vel. Zorg dat er voldoende vulling in zit maar ook dat je de wonton nog kan dichtplooien.
Leg je wonton met 1 punt naar boven klaar en vouw nu met de tegenovergestelde punt samen, druk aan. Neem nu de 2 punten van de zijkant en breng naar binnen zodat de randen mooi aansluiten. Druk voorzichtig samen zodat je mooie wonton pakketjes krijgt. Herhaal tot alle wontons klaar zijn.
Zet een pot water op het vuur en kook ze gaar in 3 minuten (OF stoom ze gaar in de stoomoven op 105° voor 8 minuten).
Verdeel op elk bord de spinazie en geroosterde pijnboompitten. Hier bovenop decoreer je je wontons en werk af met enkele blaadjes zuring. Als laatste kan je nu de coulis verdelen naar eigen zin en hoeveelheid.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3 à 4 pp/ voorgerecht
WONTONS
Wonton vellen om te stomen (ik koop de mijne in de speciaalzaak)
2 eigeel
1 bakje boschampignons (cantharel, oesterzwam, shiitake en portobello)
2 tenen look
1 grote sjalot
Bakboter
1 vleesbouillonblokje
6 plakjes parmaham
Peper
Zout
Enkele blaadjes zuring (decoratie en smaak)
Pijnboompitten
250 gr spinazie
Nootmuskaat
COULIS
150 gr rucola
100 gr kervel
Handvol basilicum
Olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven op 180° op de heteluchtstand en bak de parmaham krokant in 10 minuten.
Stoof de sjalot samen met de look aan in een klontje boter, kruid met peper en zout. Voeg na 10 minuten de champignons toe en bak kort aan. Zet je vuur lager en voeg de parmaham toe (in kleinere stukken) en het vleesbouillonblokje. Meng alles onder elkaar en laat nog 5 minuten bakken. Zet je vuur uit en doe de inhoud in een keukenblender, puls enkele malen tot je een smeuïge samenhangende vulling krijgt. Laat afkoelen en maak alvast de coulis.
Doe de rucola, kervel en basilicum in de blender en voeg een scheut olijfolie toe. Kruiden met peper en zout en blenden maar. Indien nodig voeg je nog extra olijfolie toe, tot je een lopende emulsie krijgt. Bijkruiden naar eigen smaak, zorg dat je mengsel niet te flauw smaakt.
Stoof je spinazie in een klontje boter en kruid met nootmuskaat en peper. Bak je pijnboompitten kort aan in aparte pan ZONDER vetstof (zorg dat ze niet verbranden).
Leg je wonton vellen alvast klaar met de bebloemde kant naar onder. Zet je eigeel samen met een borsteltje klaar.
Wrijf elk wonton vel volledig in met eigeel en verdeel je champignon vulling in het midden van het vel. Zorg dat er voldoende vulling in zit maar ook dat je de wonton nog kan dichtplooien.
Leg je wonton met 1 punt naar boven klaar en vouw nu met de tegenovergestelde punt samen, druk aan. Neem nu de 2 punten van de zijkant en breng naar binnen zodat de randen mooi aansluiten. Druk voorzichtig samen zodat je mooie wonton pakketjes krijgt. Herhaal tot alle wontons klaar zijn.
Zet een pot water op het vuur en kook ze gaar in 3 minuten (OF stoom ze gaar in de stoomoven op 105° voor 8 minuten).
Verdeel op elk bord de spinazie en geroosterde pijnboompitten. Hier bovenop decoreer je je wontons en werk af met enkele blaadjes zuring. Als laatste kan je nu de coulis verdelen naar eigen zin en hoeveelheid.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!