The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Vispannetje 

Foto
INGREDIENTEN
2 personen

Verschillende soorten vaste vis (zalm, kabeljauw, schelvis, wijting…) 400 gr totaal 
100 gr garnalen 
Visfumet 200ml (OF los 2 visbouillonblokjes op in 200ml warm water)
1 grote prei
4 roma tomaten 
Klein bakje champignons 
150 gr gemalen kaas 
Scheutje (droge) witte wijn (optioneel maar wel heel lekker als tegenhanger van de vis)
50 gr bloem (roux) 
50 gr bakboter (roux) + bakboter voor groenten te stoven
2 dl room
Peper
Zout 

BEREIDING
Zet een ruime ovenschotel klaar naast je vuur. Verwarm de oven voor op 180° op de grill stand.
Zet een ruime pot op het vuur en vul deze met de visfumet. Snijd de vis in gelijke stukken zodat alle stukjes mooi gelijk garen (DE GARNALEN NOG NIET TOEVOEGEN). Voeg de vis toe aan de visfumet en pocheer (het water mag niet koken, de vis moet mooi kleuren en gaart sowieso nog verder in de oven). 

Neem een 2de pot en stoof de prei (enkel het witte deel), de gehalveerde champignons, en de gesneden tomaatjes op een gemiddeld vuur. Ondertussen is je vis gaar en kan je deze met een schuimspaan alvast in de ovenschotel schikken. Vergeet je vuur niet uit te zetten en zet de visfumet even aan de kant, je hebt deze straks nodig om roux te maken. 

Neem een 3de pot en maak een basis blonde roux (bloem - boter), blus de roux met de visfumet, en roer zachtjes met een garde tot deze helemaal gebonden is. Heb je nog klonters, voeg dan nog een lepel van de visfumet toe. Voeg vervolgens een scheut witte wijn en daarna de room toe en roer zachtjes door de saus. Kruiden met peper en zout naar smaak. 
Zet het vuur van de gestoofde groentjes uit, voeg deze toe aan de saus, en roer onder elkaar.

​Voeg nu pas de garnalen toe en voeg de saus toe aan je ovenschotel met vis. Roer voorzichtig de vis onder je saus, bedek met een laag gemalen kaas, en zet in de oven. 
Grill voor 15 minuten of tot je een krokante korst hebt op je visschotel. 

TIP
Lekker met puree of een stukje stokbrood. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!


INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN