Veggie traybake met kikkererwten
INGREDIENTEN
2 - 3 personen
2 grote zoete aardappelen
2 blikjes kikkererwten
1 rode ui
2 pastinaken
200 g spruiten
2 gele rapen
1 groene courgette
2 el paprika poeder
2 el komijn
2 tenen look
4 handen verse peterselie
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Was de kikkererwten onder koud water in een vergiet. Schil de zoete aardappelen en snijd in grote stukken. Pel de rode ui, schil de rapen en de pastinaak. Snij alle groenten in grote stukken. Pel en snipper de look. Kuis en was de spruiten en snij ze in de helft. Was de courgette en snij in grote stukken (schil mag eraan blijven.
Verwarm de oven voor 180° graden op heteluchtstand. Neem een bakpapier en leg het op een bakplaat. Verdeel de kikkererwten, de zoete aardappels, de courgette, de spruiten, de look, de pastinaak en de rapen over de bakplaat.
Kruid met het paprika - en komijnpoeder. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en schep de groenten onder elkaar. Bijkruiden met peper en zout. Zet voor +/- 30 minuten in de oven.
TIP
Heb je geen rode ui dan kan een gele ui ook perfect. Heb je nog verloren wortels in je koelkast liggen, schil en snij ze en voeg ook nog toe aan de bakplaat.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 - 3 personen
2 grote zoete aardappelen
2 blikjes kikkererwten
1 rode ui
2 pastinaken
200 g spruiten
2 gele rapen
1 groene courgette
2 el paprika poeder
2 el komijn
2 tenen look
4 handen verse peterselie
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Was de kikkererwten onder koud water in een vergiet. Schil de zoete aardappelen en snijd in grote stukken. Pel de rode ui, schil de rapen en de pastinaak. Snij alle groenten in grote stukken. Pel en snipper de look. Kuis en was de spruiten en snij ze in de helft. Was de courgette en snij in grote stukken (schil mag eraan blijven.
Verwarm de oven voor 180° graden op heteluchtstand. Neem een bakpapier en leg het op een bakplaat. Verdeel de kikkererwten, de zoete aardappels, de courgette, de spruiten, de look, de pastinaak en de rapen over de bakplaat.
Kruid met het paprika - en komijnpoeder. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en schep de groenten onder elkaar. Bijkruiden met peper en zout. Zet voor +/- 30 minuten in de oven.
TIP
Heb je geen rode ui dan kan een gele ui ook perfect. Heb je nog verloren wortels in je koelkast liggen, schil en snij ze en voeg ook nog toe aan de bakplaat.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!