Veggie tajine met kikkererwten
INGREDIENTEN
4 personen
3 zoete aardappelen
2 blikken gezeefde tomaten
2 blikken kikkererwten
3 grote wortels
1 courgette
1 cm gember (schil verwijderen en fijn gesneden)
2 eetlepels komijn
3 eetlepels ras el hanout
Peper
1 rode ajuin
1 groenten bouillonblokje + 50 ml lauw water
150 gr amandelen
Bussel platte peterselie
Zonnebloemolie
1 groot rond Marrokaans brood (of 2 stuks voor grote eters) - vers of voorverpakt en nog af te bakken
Optioneel: pigment om brood te besmeren
BEREIDING
Verwarm de tajine op hoog vuur en besprenkel een ruime hoeveelheid zonnebloemolie op de bodem. Stoof de rode ajuin aan tot ze mooi glazig is. Kruiden met de komijn, de ras el hanout en een draai van de pepermolen. Voeg nu de gember toe en laat mee bakken.
Schil ondertussen de zoete aardappelen, de wortels, de courgette en verdeel in kleinere stuken en voeg toe aan de tajine. Laat 10 minuten mee stoven en voeg dan de gezeefde tomaten, kikkererwten en bouillon toe.
Roer alles mooi onder elkaar en dek de tajine af met de hoed en laat op een gemiddeld vuur alvast 45 - 60 minuten garen.
Bak je Marokkaans brood zoals voorgeschreven op de verpakking of verdeel je vers brood in kleinere stukken.
Na 45 minuten haal je de hoed van je tajine en zet je je vuur iets hoger, laat de saus mooi indikken (blijf bij je vuur staan dat het zeker niet kan aanbakken). Als je saus de gewenste dikte heeft voeg je de andere helft van je amandelen toe samen met de gehakte peterselie.
Serveer de warme tajine met je brood en pigment voor wie wenst!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen
3 zoete aardappelen
2 blikken gezeefde tomaten
2 blikken kikkererwten
3 grote wortels
1 courgette
1 cm gember (schil verwijderen en fijn gesneden)
2 eetlepels komijn
3 eetlepels ras el hanout
Peper
1 rode ajuin
1 groenten bouillonblokje + 50 ml lauw water
150 gr amandelen
Bussel platte peterselie
Zonnebloemolie
1 groot rond Marrokaans brood (of 2 stuks voor grote eters) - vers of voorverpakt en nog af te bakken
Optioneel: pigment om brood te besmeren
BEREIDING
Verwarm de tajine op hoog vuur en besprenkel een ruime hoeveelheid zonnebloemolie op de bodem. Stoof de rode ajuin aan tot ze mooi glazig is. Kruiden met de komijn, de ras el hanout en een draai van de pepermolen. Voeg nu de gember toe en laat mee bakken.
Schil ondertussen de zoete aardappelen, de wortels, de courgette en verdeel in kleinere stuken en voeg toe aan de tajine. Laat 10 minuten mee stoven en voeg dan de gezeefde tomaten, kikkererwten en bouillon toe.
Roer alles mooi onder elkaar en dek de tajine af met de hoed en laat op een gemiddeld vuur alvast 45 - 60 minuten garen.
Bak je Marokkaans brood zoals voorgeschreven op de verpakking of verdeel je vers brood in kleinere stukken.
Na 45 minuten haal je de hoed van je tajine en zet je je vuur iets hoger, laat de saus mooi indikken (blijf bij je vuur staan dat het zeker niet kan aanbakken). Als je saus de gewenste dikte heeft voeg je de andere helft van je amandelen toe samen met de gehakte peterselie.
Serveer de warme tajine met je brood en pigment voor wie wenst!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!