Veggie pasta met courgette - parmezaansaus
INGREDIENTEN
2 personen
50 ml olijfolie
2 grote groene courgettes in blokjes
2 sjalotten fijngesneden
4 tenen look fijngesneden
Rucola
500 g pasta (kies een schelpvormig type dan blijft de saus lekker plakken)
250 ml kookroom
+/- 40 blaadjes basilicum
1/2 blok parmezaan (rasp deze zelf, is veel smaakvoller dan de geraspte zakjes uit de winkels)
Peper
Zout
BEREIDING
Zet een grote pot gezouten water op het vuur om de pasta te koken.
Was de courgette en schraap met een lepel de pitten eruit (deze geven teveel vocht af). Verdeel de courgette, pel en snipper de ajuin. Verhit de olijfolie in een diepe en ruime pan op een gemiddeld vuur. Voeg de courgette, de look en de ajuin toe en bak 10 minuten.
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou 200 ml pasta water (bij het afgieten) opzij om toe te voegen aan de saus op het einde.
Voeg ondertussen de room, de basilicum, peper en parmezaan toe aan de pan met courgette. Laat zachtjes pruttelen tot de saus een beetje begint in te dikken.
Doe het courgette mengsel in de blender en mix tot de saus helemaal glad is (je kan ook een beker en staafmixer gebruiken). Proef en kruid bij indien nodig met peper en zout.
Doe de saus opnieuw in de pan, laat kort bakken. Als de saus te dik is, kan je een beetje van het pasta water toevoegen om een gladdere saus te krijgen. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed, zodat de pasta helemaal bedekt wordt met de saus. Was de rucola en serveer in aparte kom.
Schep een flinke portie pasta op een bord, werk af met een handvol rucola en extra parmezaans schilfers.
TIP
Wil je liever toch een beetje pimpen, bak spekjes of reepjes kip in een aparte pan. Voeg ze toe nadat de saus door de blender is gegaan.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
50 ml olijfolie
2 grote groene courgettes in blokjes
2 sjalotten fijngesneden
4 tenen look fijngesneden
Rucola
500 g pasta (kies een schelpvormig type dan blijft de saus lekker plakken)
250 ml kookroom
+/- 40 blaadjes basilicum
1/2 blok parmezaan (rasp deze zelf, is veel smaakvoller dan de geraspte zakjes uit de winkels)
Peper
Zout
BEREIDING
Zet een grote pot gezouten water op het vuur om de pasta te koken.
Was de courgette en schraap met een lepel de pitten eruit (deze geven teveel vocht af). Verdeel de courgette, pel en snipper de ajuin. Verhit de olijfolie in een diepe en ruime pan op een gemiddeld vuur. Voeg de courgette, de look en de ajuin toe en bak 10 minuten.
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou 200 ml pasta water (bij het afgieten) opzij om toe te voegen aan de saus op het einde.
Voeg ondertussen de room, de basilicum, peper en parmezaan toe aan de pan met courgette. Laat zachtjes pruttelen tot de saus een beetje begint in te dikken.
Doe het courgette mengsel in de blender en mix tot de saus helemaal glad is (je kan ook een beker en staafmixer gebruiken). Proef en kruid bij indien nodig met peper en zout.
Doe de saus opnieuw in de pan, laat kort bakken. Als de saus te dik is, kan je een beetje van het pasta water toevoegen om een gladdere saus te krijgen. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed, zodat de pasta helemaal bedekt wordt met de saus. Was de rucola en serveer in aparte kom.
Schep een flinke portie pasta op een bord, werk af met een handvol rucola en extra parmezaans schilfers.
TIP
Wil je liever toch een beetje pimpen, bak spekjes of reepjes kip in een aparte pan. Voeg ze toe nadat de saus door de blender is gegaan.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!