Vegetarische pasta met pompoen en salie
INGREDIENTEN
1 butternut pompoen
5 sjalotten
200 ml room
2 handen parmezaan
2 handen salie
200 gr tagliatelle
Peper
Nootmuskaat
BEREIDING
Schil en snijd de pompoen in kleinere stukken. Pel en snipper de sjalotten en stoof in een klontje boter aan in een diepe pan. Wanneer de sjalotten glazig zijn, voeg dan stelselmatig de stukjes pompoen toe en laat mee garen op een gemiddeld vuur. Kruid met peper, zout, en voldoende nootmuskaat (wees niet te zuinig voor een optimale smaaksensatie). Zet een deksel op de pan, laat zeker 40 minuten zachtjes stoven, en roer geregeld om tot de pompoen zacht is geworden. De gaartijd hangt af van de grootte en kwaliteit van de pompoen.
Ondertussen kook je de tagliatelle gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de pompoen gaar is, haal je het deksel van de pot, en zet je het vuur lager. Voeg nu de room, de geraspte parmezaan, en de gehakte salieblaadjes (zie tip) toe. Giet de tagliatelle af in een vergiet, voeg toe aan de pompoen, en roer onder elkaar.
Serveer in een diep bord en werk af met wat extra parmezaan en gesnipperde salie.
TIP
Opgelet voor je vingers wanneer je verse kruiden hakt of snijdt. De gemakkelijkste manier om salie te snipperen: neem enkele blaadjes samen in een bundel en rol deze op. Zo kan je heel makkelijk reepjes snijden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 butternut pompoen
5 sjalotten
200 ml room
2 handen parmezaan
2 handen salie
200 gr tagliatelle
Peper
Nootmuskaat
BEREIDING
Schil en snijd de pompoen in kleinere stukken. Pel en snipper de sjalotten en stoof in een klontje boter aan in een diepe pan. Wanneer de sjalotten glazig zijn, voeg dan stelselmatig de stukjes pompoen toe en laat mee garen op een gemiddeld vuur. Kruid met peper, zout, en voldoende nootmuskaat (wees niet te zuinig voor een optimale smaaksensatie). Zet een deksel op de pan, laat zeker 40 minuten zachtjes stoven, en roer geregeld om tot de pompoen zacht is geworden. De gaartijd hangt af van de grootte en kwaliteit van de pompoen.
Ondertussen kook je de tagliatelle gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer de pompoen gaar is, haal je het deksel van de pot, en zet je het vuur lager. Voeg nu de room, de geraspte parmezaan, en de gehakte salieblaadjes (zie tip) toe. Giet de tagliatelle af in een vergiet, voeg toe aan de pompoen, en roer onder elkaar.
Serveer in een diep bord en werk af met wat extra parmezaan en gesnipperde salie.
TIP
Opgelet voor je vingers wanneer je verse kruiden hakt of snijdt. De gemakkelijkste manier om salie te snipperen: neem enkele blaadjes samen in een bundel en rol deze op. Zo kan je heel makkelijk reepjes snijden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!