Varkenskarbonade met pompoen en komijn
INGREDIENTEN
500 gr varkens karbonade
2 grote sjalotten
2 teentjes look
1 el paprikapoeder
1 el komijn
1 kl cayennepeper
1 blikje tomatenpuree
1/2 pompoen (ik kies meestal butternut)
3 grote aardappelen
500 ml lauw water
1 vleesbouillon blokje
Zout
Peper
Koriander
BEREIDING
Zet een stoofpot op een hoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Schroei de karbonade dicht aan alle kanten en kruid met peper en zout. Schep uit de pan en zet even opzij.
Pel en snipper de sjalotten en de look. Voeg ze toe aan de pot en stoof ze glazig op een gemiddeld vuur . Voeg alle kruiden (behalve de koriander) en de tomatenpuree toe en laat 10 minuten mee stoven. Roer alles mooi onder elkaar zodat de smaak van de sjalot en look beter uitkomt.
Schil de pompoen (moet niet maar ik vind het toch lekkerder) en de aardappelen en verdeel in blokjes. Voeg nu de pompoen, de aardappelen en het vlees (samen met de jus die in je potje zit van je vlees) toe aan de pot en roer onder elkaar.
Daarna voeg je het bouillonblokje en het water toe en roer nogmaals onder elkaar.
Laat je stoofpot op een zacht vuur minstens 1,5u sudderen, langer is altijd beter.
Verdeel je stoofpot over diepe kommen en werk af met verse koriander!
TIP
Je zal merken dat karbonade niet echt 'uit elkaar valt' zoals je met rund stoofvlees hebt.
Prik na 1,5u in een blokje vlees en proef of het zacht genoeg is. Zijn het grotere stukken, kan ik je aanraden om liever iets langer geduld te hebben voor een smakelijk resultaat.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
500 gr varkens karbonade
2 grote sjalotten
2 teentjes look
1 el paprikapoeder
1 el komijn
1 kl cayennepeper
1 blikje tomatenpuree
1/2 pompoen (ik kies meestal butternut)
3 grote aardappelen
500 ml lauw water
1 vleesbouillon blokje
Zout
Peper
Koriander
BEREIDING
Zet een stoofpot op een hoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Schroei de karbonade dicht aan alle kanten en kruid met peper en zout. Schep uit de pan en zet even opzij.
Pel en snipper de sjalotten en de look. Voeg ze toe aan de pot en stoof ze glazig op een gemiddeld vuur . Voeg alle kruiden (behalve de koriander) en de tomatenpuree toe en laat 10 minuten mee stoven. Roer alles mooi onder elkaar zodat de smaak van de sjalot en look beter uitkomt.
Schil de pompoen (moet niet maar ik vind het toch lekkerder) en de aardappelen en verdeel in blokjes. Voeg nu de pompoen, de aardappelen en het vlees (samen met de jus die in je potje zit van je vlees) toe aan de pot en roer onder elkaar.
Daarna voeg je het bouillonblokje en het water toe en roer nogmaals onder elkaar.
Laat je stoofpot op een zacht vuur minstens 1,5u sudderen, langer is altijd beter.
Verdeel je stoofpot over diepe kommen en werk af met verse koriander!
TIP
Je zal merken dat karbonade niet echt 'uit elkaar valt' zoals je met rund stoofvlees hebt.
Prik na 1,5u in een blokje vlees en proef of het zacht genoeg is. Zijn het grotere stukken, kan ik je aanraden om liever iets langer geduld te hebben voor een smakelijk resultaat.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!