The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Trio van apero dips 

Foto
ERWTEN SPREAD 

INGREDIENTEN
150 gr doperwten (mag diepvries)
10 blaadjes munt
Peper
Zout
1 grote teen look
1 eetlepel olijfolie 

BEREIDING
Kook de erwten 3 minuten in een pot met water en giet dan de erwten af, en spoel dan met ijskoud water (zo behouden ze hun mooie groene kleur).
Hak alle ingrediënten fijn in een keukenrobot en mix tot een smeuïge massa. Naar smaak bijkruiden met peper en zout.

PAPRIKA TAPENADE

INGREDIENTEN
2 rode puntpaprika's
70 gram groene olijven (zonder pit)
2 teentjes look
Snuif zout
1/2 theelepel cayennepeper 
1/2 theelepel paprikapoeder
3 theelepels olijfolie

BEREIDING
​
We starten met het roosteren en ontvellen van onze paprika’s, veel mensen verteren de schil zeer slecht.  Verwarm je oven op minstens 220 graden op de hete lucht stand en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer je paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven om te grillen. Na 15minuten zouden deze bijna zwart moeten zien en haal je hen uit de oven.  Leg de paprika's in een schotel en dek af met zilverpapier  voor 15 minuten. Hierna kan je makkelijk de paprika's ontvellen.
OF 
indien je geen zin hebt om je paprika's zelf te roosteren, kan je een bokaal met reeds geroosterde paprika's kopen.

Hak alle ingrediënten fijn in een keukenrobot en mix tot een smeuïge massa.

HOMEMADE TZATZIKI

INGREDIENTEN
200 gr griekse yoghurt
Halve komkommer (geraspt)
2 tenen look
Peper
Zout
1 bosje verse dille

BEREIDING
Schil en rasp de komkommer en duw vervolgens door een zeef zodat je enkel de komkommerrasp over houdt (het sap mag weg, anders zal je mengsel te waterachtig worden). Pel en pers de look en versnipper de dille. Meng nu de yoghurt, komkommer, en dille onder elkaar. Kruiden met peper en zout. Proeven en indien nodig bijkruiden naar eigen smaak. 

TIP
Ik meng mijn tzatziki nooit met de keukenrobot omdat dan de textuur van de geraspte komkommer en dille helemaal verdwijnt. Het is net lekker om in je dip de afzonderlijke ingrediënten nog te zien en te proeven. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!


INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN