The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Traybake met broccoli en zalm 

Foto
INGREDIENTEN

2 zalm moten
4 grote aardappelen
1/2 citroen
1 broccoli 
2 sjalotten 
1 teen look 
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel harissa
Dille 
Peper 
Zout

BEREIDING

Verwarm je oven voor op 200°. Schil en spoel de aardappelen en verdeel in schijfjes van ongeveer een halve centimeter. Neem een bakplaat en bekleed met een vel bakpapier. Snijd nu de broccoli in roosjes en leg op de bakplaat samen met de schijfjes aardappel. Pel de sjalot en look en verdeel tussen de broccoli en aardappelen. Kruiden met zout en peper, overdrijf zeker niet.

Neem een kommetje en meng de olijfolie en harissa goed onder elkaar.
Sprenkel de olie over de schotel met een borsteltje (of druppel met een lepel) en meng alles onder elkaar. Leg daarna de moten zalm bovenop de groenten en aardappelen. Kruid de zalm met een beetje dille en peper. Snijd 4 schijfjes citroen en leg 2 schijfjes bovenop elke zalm moot.

Zet de bakplaat in de oven en laat alles samen garen voor +/- 30 minuten. Check regelmatig de garing want dit is afhankelijk van de dikte van je zalmmoot.

TIP
Je kan het gerecht nog meer spice geven door meer harissa toe te voegen aan de olijfolie. 

​
​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN