Traybake met broccoli en zalm
INGREDIENTEN
2 zalm moten
4 grote aardappelen
1/2 citroen
1 broccoli
2 sjalotten
1 teen look
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel harissa
Dille
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 200°. Schil en spoel de aardappelen en verdeel in schijfjes van ongeveer een halve centimeter. Neem een bakplaat en bekleed met een vel bakpapier. Snijd nu de broccoli in roosjes en leg op de bakplaat samen met de schijfjes aardappel. Pel de sjalot en look en verdeel tussen de broccoli en aardappelen. Kruiden met zout en peper, overdrijf zeker niet.
Neem een kommetje en meng de olijfolie en harissa goed onder elkaar.
Sprenkel de olie over de schotel met een borsteltje (of druppel met een lepel) en meng alles onder elkaar. Leg daarna de moten zalm bovenop de groenten en aardappelen. Kruid de zalm met een beetje dille en peper. Snijd 4 schijfjes citroen en leg 2 schijfjes bovenop elke zalm moot.
Zet de bakplaat in de oven en laat alles samen garen voor +/- 30 minuten. Check regelmatig de garing want dit is afhankelijk van de dikte van je zalmmoot.
TIP
Je kan het gerecht nog meer spice geven door meer harissa toe te voegen aan de olijfolie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 zalm moten
4 grote aardappelen
1/2 citroen
1 broccoli
2 sjalotten
1 teen look
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel harissa
Dille
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 200°. Schil en spoel de aardappelen en verdeel in schijfjes van ongeveer een halve centimeter. Neem een bakplaat en bekleed met een vel bakpapier. Snijd nu de broccoli in roosjes en leg op de bakplaat samen met de schijfjes aardappel. Pel de sjalot en look en verdeel tussen de broccoli en aardappelen. Kruiden met zout en peper, overdrijf zeker niet.
Neem een kommetje en meng de olijfolie en harissa goed onder elkaar.
Sprenkel de olie over de schotel met een borsteltje (of druppel met een lepel) en meng alles onder elkaar. Leg daarna de moten zalm bovenop de groenten en aardappelen. Kruid de zalm met een beetje dille en peper. Snijd 4 schijfjes citroen en leg 2 schijfjes bovenop elke zalm moot.
Zet de bakplaat in de oven en laat alles samen garen voor +/- 30 minuten. Check regelmatig de garing want dit is afhankelijk van de dikte van je zalmmoot.
TIP
Je kan het gerecht nog meer spice geven door meer harissa toe te voegen aan de olijfolie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!