Tongrolletjes diabolique
INGREDIENTEN
2 personen
2 sjalotten of 1 ajuin
2 tenen look
1 blik tomatenblokjes
4 roma tomaten ontveld (zie tip)
Witte wijn
Bussel peterselie
Peper
Zout
Chilivlokken
+/- 10 tongrolletjes (voor je eigen gemak kan je deze perfect diepgevroren aankopen)
100ml kookroom
1 limoen
Olijfolie
Aardappelen (3 stuks pp)
1 volledig ei
Nootmuskaat
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 200° op de hete luchtstand. Neem een ovenschaal en schik daarin rechtopstaand de diepgevroren rongrolletjes en besprenkel deze met olijfolie, peper, en een snuifje zout. Wanneer je oven warm is, bak je de tongrolletjes gedurende 20-25 minuten.
Schil de aardappelen en kook ze gaar (ongeveer 20 minuten).
Pel en versnipper ondertussen de sjalotten en de look. Verwarm een scheutje olijfolie in een diepe pan en stoof de sjalot en look aan op een gemiddeld vuur. Wanneer deze een mooie glazige kleur krijgen, voeg dan een ruime scheut witte wijn toe en laat de wijn verdampen. Hierna voeg je het blik tomatenblokjes toe en roer alles onder elkaar.
Ontvel je verse tomaten (of je kan de vellen ook altijd uit je saus vissen op het einde, ze zullen vanzelf lossen in het stoofproces) en voeg deze ook toe en laat het mengsel rustig sudderen. Kruid met peper, zout, het limoensap, en chilivlokken naar eigen smaak, maar wees niet te zuinig. Proef regelmatig en kruid nog extra indien nodig. Voeg in de laatste 10 minuten de room toe aan je saus en laat indikken.
Ondertussen kan je de peterselie wassen en al versnipperen om je gerecht af te werken.
Giet je aardappelen af in een vergiet en pureer. Voeg het volledige ei , peper, zout en nootmuskaat toe. Meng alles tot een smeuïge puree.
Haal de tongrolletjes uit de oven en verdeel over de borden, schep een ruime lepel saus boven op de vis, werk af met een lepel puree en verse peterselie.
TIP
Tomaten ontvellen:
Verwijder eerst het kroontje en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Doe de tomaten daarna in het hete water tot het velletje om krult. Dit kun je natuurlijk ook doen met gekookt water uit een waterkoker. Dompel vervolgens de tomaten onder in koud water of houd ze onder de koude kraan.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
2 sjalotten of 1 ajuin
2 tenen look
1 blik tomatenblokjes
4 roma tomaten ontveld (zie tip)
Witte wijn
Bussel peterselie
Peper
Zout
Chilivlokken
+/- 10 tongrolletjes (voor je eigen gemak kan je deze perfect diepgevroren aankopen)
100ml kookroom
1 limoen
Olijfolie
Aardappelen (3 stuks pp)
1 volledig ei
Nootmuskaat
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 200° op de hete luchtstand. Neem een ovenschaal en schik daarin rechtopstaand de diepgevroren rongrolletjes en besprenkel deze met olijfolie, peper, en een snuifje zout. Wanneer je oven warm is, bak je de tongrolletjes gedurende 20-25 minuten.
Schil de aardappelen en kook ze gaar (ongeveer 20 minuten).
Pel en versnipper ondertussen de sjalotten en de look. Verwarm een scheutje olijfolie in een diepe pan en stoof de sjalot en look aan op een gemiddeld vuur. Wanneer deze een mooie glazige kleur krijgen, voeg dan een ruime scheut witte wijn toe en laat de wijn verdampen. Hierna voeg je het blik tomatenblokjes toe en roer alles onder elkaar.
Ontvel je verse tomaten (of je kan de vellen ook altijd uit je saus vissen op het einde, ze zullen vanzelf lossen in het stoofproces) en voeg deze ook toe en laat het mengsel rustig sudderen. Kruid met peper, zout, het limoensap, en chilivlokken naar eigen smaak, maar wees niet te zuinig. Proef regelmatig en kruid nog extra indien nodig. Voeg in de laatste 10 minuten de room toe aan je saus en laat indikken.
Ondertussen kan je de peterselie wassen en al versnipperen om je gerecht af te werken.
Giet je aardappelen af in een vergiet en pureer. Voeg het volledige ei , peper, zout en nootmuskaat toe. Meng alles tot een smeuïge puree.
Haal de tongrolletjes uit de oven en verdeel over de borden, schep een ruime lepel saus boven op de vis, werk af met een lepel puree en verse peterselie.
TIP
Tomaten ontvellen:
Verwijder eerst het kroontje en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Doe de tomaten daarna in het hete water tot het velletje om krult. Dit kun je natuurlijk ook doen met gekookt water uit een waterkoker. Dompel vervolgens de tomaten onder in koud water of houd ze onder de koude kraan.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!