Tomaat crevette met gebakken patatjes
INGREDIENTEN
250 gr grijze garnalen
4 middelgrote tomaten (of 2 grote vleestomaten)
2 el mayonaise
handvol (blad) peterselie
Bokaal gekookte aardappelen (of bak de leftovers van je gekookte aardappelen van de dag ervoor)
1 ei
200 gr rucola
Zout
Peper
BEREIDING
Spoel de tomaten onder stromend water en droog af. Verwijder het hoedje en snijd met een scherp mesje de harde kern los aan de binnenkant. Lepel voorzichtig de pitten en de harde kern uit de tomaten zonder ze stuk te maken.
Pel de garnalen of koop gepelde garnalen (dat kan ook voor de minder ijverige kok). Meng met de mayonaise en gehakte peterselie. Kruid met peper en snuifje zout en proef voor je de tomaten gaat opvullen.
Kook je ei en bak je aardappelen krokant in een klontje boter, vergeet ze niet te kruiden met zout. Serveer met de rucola en gevulde tomaten.
TIP
Je kan perfect kiezen voor een andere slasoort. Wil je de vulling met garnalen wat voller maken, kook dan een extra ei en plet met een vork. Meng onder de garnalen en mayonaise.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
250 gr grijze garnalen
4 middelgrote tomaten (of 2 grote vleestomaten)
2 el mayonaise
handvol (blad) peterselie
Bokaal gekookte aardappelen (of bak de leftovers van je gekookte aardappelen van de dag ervoor)
1 ei
200 gr rucola
Zout
Peper
BEREIDING
Spoel de tomaten onder stromend water en droog af. Verwijder het hoedje en snijd met een scherp mesje de harde kern los aan de binnenkant. Lepel voorzichtig de pitten en de harde kern uit de tomaten zonder ze stuk te maken.
Pel de garnalen of koop gepelde garnalen (dat kan ook voor de minder ijverige kok). Meng met de mayonaise en gehakte peterselie. Kruid met peper en snuifje zout en proef voor je de tomaten gaat opvullen.
Kook je ei en bak je aardappelen krokant in een klontje boter, vergeet ze niet te kruiden met zout. Serveer met de rucola en gevulde tomaten.
TIP
Je kan perfect kiezen voor een andere slasoort. Wil je de vulling met garnalen wat voller maken, kook dan een extra ei en plet met een vork. Meng onder de garnalen en mayonaise.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!