The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Tomaat crevette met gebakken patatjes 

Foto
INGREDIENTEN

250 gr grijze garnalen
4 middelgrote tomaten (of 2 grote vleestomaten)
2 el mayonaise
handvol (blad) peterselie
Bokaal gekookte aardappelen (of bak de leftovers van je gekookte aardappelen van de dag ervoor)
1 ei
200 gr rucola
Zout
Peper

BEREIDING

Spoel de tomaten onder stromend water en droog af. Verwijder het hoedje en snijd met een scherp mesje de harde kern los aan de binnenkant. Lepel voorzichtig de pitten en de harde kern uit de tomaten zonder ze stuk te maken. 
Pel de garnalen of koop gepelde garnalen (dat kan ook voor de minder ijverige kok). Meng met de mayonaise en gehakte peterselie. Kruid met peper en snuifje zout en proef voor je de tomaten gaat opvullen.

Kook je ei en bak je aardappelen krokant in een klontje boter, vergeet ze niet te kruiden met zout. Serveer met de rucola en gevulde tomaten.

TIP

Je kan perfect kiezen voor een andere slasoort. Wil je de vulling met garnalen wat voller maken, kook dan een extra ei en plet met een vork. Meng onder de garnalen en mayonaise. 


​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN