Toast avocado met spek
INGREDIENTEN
1 grote ciabatta
2 rijpe avocado's
6 sneden ontbijtspek
2 eieren
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Bak het ciabatta brood zoals voorgeschreven op de verpakking.
Plet de avocado's en kruid met peper en zout. Bak het spek krokant in een klontje boter en leg even opzij.
Halveer de ciabatta en snijd doormidden en bak 1 zijde in het spekvet.
Voor de eieren heb je 3 opties:
- hard gekookt
- spiegelei
- gepocheerd
Leg 2 helften ciabatta op een bord, verdeel de avocado puree en verdeel het spek.
Vervolgens leg of verdeel je het ei over het spek en kruid je af met een snuifje zout.
TIP
Je kan ook een donker rond brood kopen (ongesneden) of zelf bakken, dan maak je er echt een toast van, super lekker! Kies dan voor de middelste boterhammen anders gaan ze te klein zijn voor je beleg.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 grote ciabatta
2 rijpe avocado's
6 sneden ontbijtspek
2 eieren
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Bak het ciabatta brood zoals voorgeschreven op de verpakking.
Plet de avocado's en kruid met peper en zout. Bak het spek krokant in een klontje boter en leg even opzij.
Halveer de ciabatta en snijd doormidden en bak 1 zijde in het spekvet.
Voor de eieren heb je 3 opties:
- hard gekookt
- spiegelei
- gepocheerd
Leg 2 helften ciabatta op een bord, verdeel de avocado puree en verdeel het spek.
Vervolgens leg of verdeel je het ei over het spek en kruid je af met een snuifje zout.
TIP
Je kan ook een donker rond brood kopen (ongesneden) of zelf bakken, dan maak je er echt een toast van, super lekker! Kies dan voor de middelste boterhammen anders gaan ze te klein zijn voor je beleg.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!