Tiroler Gröstl à la Bieke
INGREDIENTEN
500 gr gemengd gehakt (persoonlijk ben ik het meest fan van een mengeling varken/rund)
200 gr prinsessenbonen
1 grote ajuin
1 grote bokaal voorgekookte aardappelen (ik koop deze in Colruyt)
Kaneel
Peper
Zout
BEREIDING
Kuis de prinsessenbonen door de beide uiteinden te verwijderen en snijd vervolgens de bonen in twee (handiger om te bakken nadien). Doe de bonen in een kookpot en zet volledig onder water, voeg een snuif zout toe en kook voor +/- 8 minuten.
Als de bonen gaar zijn, giet ze af en spoel kort onder koud water (schrikken) zo behouden ze hun mooie groene kleur en garen ze niet verder. Zet nog even opzij.
Snipper de ajuin in halve maantjes, spoel de aardappelen even onder koud water en halveer, zo bakken ze beter.
Neem een grote diepe pan en voeg een klontje boter toe.
Bak nu eerst op een laag vuur de ajuin, als deze mooi glazig is voeg je het gehakt toe. Kruiden met peper en kaneel. Neem een pureestamper (meeste mensen gebruiken een vork maar dit maakt vaak krassen in je pan) om je gehakt in gelijke kleinere stukken te krijgen. Meng onder elkaar en laat op een gemiddeld vuur bruin bakken.
Voeg dan je aardappelen toe, kruid met een snuif zout en laat mee bakken. Roer geregeld alle ingrediënten onder elkaar. Na 10 minuten voeg je de boontjes toe en laat nog 5 minuten mee garen.
TIP
Je kan dit gerecht perfect maken met een overschot van gekookte aardappelen van de dag voordien. De voorgekookte aardappelen zijn gewoon heel makkelijk en snel klaar als het vooruit moet gaan in de keuken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
500 gr gemengd gehakt (persoonlijk ben ik het meest fan van een mengeling varken/rund)
200 gr prinsessenbonen
1 grote ajuin
1 grote bokaal voorgekookte aardappelen (ik koop deze in Colruyt)
Kaneel
Peper
Zout
BEREIDING
Kuis de prinsessenbonen door de beide uiteinden te verwijderen en snijd vervolgens de bonen in twee (handiger om te bakken nadien). Doe de bonen in een kookpot en zet volledig onder water, voeg een snuif zout toe en kook voor +/- 8 minuten.
Als de bonen gaar zijn, giet ze af en spoel kort onder koud water (schrikken) zo behouden ze hun mooie groene kleur en garen ze niet verder. Zet nog even opzij.
Snipper de ajuin in halve maantjes, spoel de aardappelen even onder koud water en halveer, zo bakken ze beter.
Neem een grote diepe pan en voeg een klontje boter toe.
Bak nu eerst op een laag vuur de ajuin, als deze mooi glazig is voeg je het gehakt toe. Kruiden met peper en kaneel. Neem een pureestamper (meeste mensen gebruiken een vork maar dit maakt vaak krassen in je pan) om je gehakt in gelijke kleinere stukken te krijgen. Meng onder elkaar en laat op een gemiddeld vuur bruin bakken.
Voeg dan je aardappelen toe, kruid met een snuif zout en laat mee bakken. Roer geregeld alle ingrediënten onder elkaar. Na 10 minuten voeg je de boontjes toe en laat nog 5 minuten mee garen.
TIP
Je kan dit gerecht perfect maken met een overschot van gekookte aardappelen van de dag voordien. De voorgekookte aardappelen zijn gewoon heel makkelijk en snel klaar als het vooruit moet gaan in de keuken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!