Thaise kokossoep met tijgergarnalen
INGREDIENTEN
2 personen
10 tijgergarnalen (scampi's kunnen ook perfect voor dit gerecht)
250 ml kokosmelk
1 visbouillonblokje
2 eetlepels rode currypasta
1 gele puntpaprika
2 stengels citroengras
sap van 1/2 limoen
4 grote champignons
1 zakje sojascheuten
verse gember ( ongeveer 1 cm)
peper
2 pijpajuinen
1 teen look
handvol koriander (of peterselie kan ook voor de afwerking)
zonnebloemolie
BEREIDING
Pel en verwijder het darmkanaal uit de tijgergarnalen, spoel onder koud water en zet opzij.
Schil de gember, pel de teen look en snipper in kleine stukjes. Snijd de paprika in 2, verwijder de zaden, en verdeel in dunne reepjes. De champignons kan je ook al kuisen en in 4 verdelen.
Neem je citroengras en kneus de stengels met de botte kant van je mes zodat de smaak beter vrij komt tijdens het stoofproces. Rol je limoen over je werkblad tot hij lekker mals aanvoelt, op die manier zal de vrucht ook meer sap vrijgeven. Snijd deze al in 2 en zet opzij.
Zet een wok op het vuur en verhit de zonnebloemolie. Voeg de tijgergarnalen toe en kruid met een draai van de pepermolen. Schroei ze langs beide kanten aan en haal terug uit de wok.
Stoof nu de gember en de look samen met de rode currypasta en het visbouillonblokje. Voeg na 5 minuten de paprika en het citroengras toe. Roer alles onder elkaar en laat paar minuten sudderen.
Neem je kokosmelk en verdeel over de groenten in de wok. Roer alles onder elkaar zodat de currypasta mooi kan binden met de kokosmelk. Als laatste voeg je de champignons, het limoensap en de sojascheuten toe en roer je alle ingrediënten onder elkaar.
Je kan alvast de pijpajuin in ringen snijden en de koriander spoelen.
Haal het citroengras uit de wok en voeg de tijgergarnalen terug toe zodat ze mee kunnen doorwarmen.
Serveer de Thaise soep in een diep bord en werk af met de pijpajuin en koriander.
TIP
Je kan de soep aanvullen met heerlijke jasmijnrijst of noedels. Voor toch wat afwisseling gebruik ik liever meer groenten dan rijst of noedels.
Courgettes of paksoi zijn ook zeer lekker in dit gerecht.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
10 tijgergarnalen (scampi's kunnen ook perfect voor dit gerecht)
250 ml kokosmelk
1 visbouillonblokje
2 eetlepels rode currypasta
1 gele puntpaprika
2 stengels citroengras
sap van 1/2 limoen
4 grote champignons
1 zakje sojascheuten
verse gember ( ongeveer 1 cm)
peper
2 pijpajuinen
1 teen look
handvol koriander (of peterselie kan ook voor de afwerking)
zonnebloemolie
BEREIDING
Pel en verwijder het darmkanaal uit de tijgergarnalen, spoel onder koud water en zet opzij.
Schil de gember, pel de teen look en snipper in kleine stukjes. Snijd de paprika in 2, verwijder de zaden, en verdeel in dunne reepjes. De champignons kan je ook al kuisen en in 4 verdelen.
Neem je citroengras en kneus de stengels met de botte kant van je mes zodat de smaak beter vrij komt tijdens het stoofproces. Rol je limoen over je werkblad tot hij lekker mals aanvoelt, op die manier zal de vrucht ook meer sap vrijgeven. Snijd deze al in 2 en zet opzij.
Zet een wok op het vuur en verhit de zonnebloemolie. Voeg de tijgergarnalen toe en kruid met een draai van de pepermolen. Schroei ze langs beide kanten aan en haal terug uit de wok.
Stoof nu de gember en de look samen met de rode currypasta en het visbouillonblokje. Voeg na 5 minuten de paprika en het citroengras toe. Roer alles onder elkaar en laat paar minuten sudderen.
Neem je kokosmelk en verdeel over de groenten in de wok. Roer alles onder elkaar zodat de currypasta mooi kan binden met de kokosmelk. Als laatste voeg je de champignons, het limoensap en de sojascheuten toe en roer je alle ingrediënten onder elkaar.
Je kan alvast de pijpajuin in ringen snijden en de koriander spoelen.
Haal het citroengras uit de wok en voeg de tijgergarnalen terug toe zodat ze mee kunnen doorwarmen.
Serveer de Thaise soep in een diep bord en werk af met de pijpajuin en koriander.
TIP
Je kan de soep aanvullen met heerlijke jasmijnrijst of noedels. Voor toch wat afwisseling gebruik ik liever meer groenten dan rijst of noedels.
Courgettes of paksoi zijn ook zeer lekker in dit gerecht.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!