Tajine rund makfoul
INGREDIENTEN
3 à 4 personen
1 kg rund stoofvlees
2 zoete aardappelen
2 blikken tomatenblokjes
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel komijn
Peper
3 tenen look
1 grote ajuin
500 ml vleesbouillon
120 gr amandelen
Bussel peterselie
60 gr abrikozen
Zonnebloemolie
1 groot Marrokaans brood (of 2 stuks voor grote eters) - vers of voorverpakt en nog af te bakken
Optioneel: pigment om brood te besmeren
BEREIDING
Verwarm de tajine op hoog vuur en besprenkel een ruime hoeveelheid zonnebloemolie op de bodem. Stoof de ajuin en look aan tot ze mooi glazig zijn en voeg dan het rund stoofvlees toe. Kruiden met kaneel, gember en komijn en een draai van de pepermolen. Bak het vlees gelijkmatig aan zodat alle stukjes een korstje krijgen. Zet je vuur lager en roer regelmatig om. Schil ondertussen je zoete aardappelen en verdeel in kleinere stuken en voeg toe aan je tajine. Laat 5 minuten mee stoven en voeg dan de tomatenblokjes en bouillon toe.
Roer alle bakresten op de bodem van je tajine goed los zodat de smaken zich kunnen vermengen tijdens het gaar proces. Dek de tajine af met de hoed en laat op een gemiddeld vuur alvast een uur garen.
Na een uur voeg je de abrikozen en de helft van je amandelen toe, roer onder elkaar en laat nog een uur minstens pruttelen (hoe langer hoe malser je vlees).
Bak je Marokkaans brood zoals voorgeschreven op de verpakking of verdeel je vers brood in kleinere stukken.
Na 2 uur haal je de hoed van je tajine en zet je je vuur iets hoger, laat de saus mooi indikken (blijf bij je vuur staan dat het zeker niet kan aanbakken). Als je saus de gewenste dikte heeft voeg je de andere helft van je amandelen toe samen met de gehakte peterselie.
Serveer de warme tajine met je brood en pigment voor wie wenst!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3 à 4 personen
1 kg rund stoofvlees
2 zoete aardappelen
2 blikken tomatenblokjes
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel komijn
Peper
3 tenen look
1 grote ajuin
500 ml vleesbouillon
120 gr amandelen
Bussel peterselie
60 gr abrikozen
Zonnebloemolie
1 groot Marrokaans brood (of 2 stuks voor grote eters) - vers of voorverpakt en nog af te bakken
Optioneel: pigment om brood te besmeren
BEREIDING
Verwarm de tajine op hoog vuur en besprenkel een ruime hoeveelheid zonnebloemolie op de bodem. Stoof de ajuin en look aan tot ze mooi glazig zijn en voeg dan het rund stoofvlees toe. Kruiden met kaneel, gember en komijn en een draai van de pepermolen. Bak het vlees gelijkmatig aan zodat alle stukjes een korstje krijgen. Zet je vuur lager en roer regelmatig om. Schil ondertussen je zoete aardappelen en verdeel in kleinere stuken en voeg toe aan je tajine. Laat 5 minuten mee stoven en voeg dan de tomatenblokjes en bouillon toe.
Roer alle bakresten op de bodem van je tajine goed los zodat de smaken zich kunnen vermengen tijdens het gaar proces. Dek de tajine af met de hoed en laat op een gemiddeld vuur alvast een uur garen.
Na een uur voeg je de abrikozen en de helft van je amandelen toe, roer onder elkaar en laat nog een uur minstens pruttelen (hoe langer hoe malser je vlees).
Bak je Marokkaans brood zoals voorgeschreven op de verpakking of verdeel je vers brood in kleinere stukken.
Na 2 uur haal je de hoed van je tajine en zet je je vuur iets hoger, laat de saus mooi indikken (blijf bij je vuur staan dat het zeker niet kan aanbakken). Als je saus de gewenste dikte heeft voeg je de andere helft van je amandelen toe samen met de gehakte peterselie.
Serveer de warme tajine met je brood en pigment voor wie wenst!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!