Sunny jalapeño burgers
INGREDIENTEN
4 personen
1 rode peper
400 g rundsgehakt
Paneermeel
5 eieren (1 voor opmaken van gehakt, 4 om te bakken)
2 tenen look
Peper
Zout
250 g rucola
1 rode ajuin
2 avocado’s
4 burgerbroodjes of pistolets
Olijfolie
BEREIDING
Meng het gehakt met 1 ei en voldoende paneermeel. Kruid met peper en zout. Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten. Snipper zeer fijn en meng onder het gehakt. Pel en snipper de look zeer fijn, meng mee onder het gehakt.
Zorg dat je gehakt stevig genoeg is, om bolletjes te rollen om daarna hamburgers te kunnen maken. Bewaar de gehaktballetjes in plastiekfolie of een bewaardoos tot je deze gaat bakken.
Was de rucola. Pel de rode ajuin en snij in ringen.Halveer de avocado’s en verwijder de pit (leg opzij). Verwijder het vruchtvlees en plet met een vork, kruid met peper en zout. Doe de geplette avocado in een kom en voeg de pit terug toe. Zo zal je mengsel beter bewaren
---------------------------------
Grillen op de Tiger Fire:
Verhit de Tiger Fire plancha op hoog vuur met voldoende hout. Laat heet worden en voeg dan een scheut olijfolie toe aan de binnenkant van de ring. Leg de bolletjes gehakt op je plancha en duw plat met je spatel tot een hamburger. Laat minstens 5 minuten bakken en draai om zodat de andere kant kan bakken. Leg dan de hamburger aan de buitenkant van je ring, zodat de binnenkant van je hamburger rustig verder kan garen zonder te verbranden.
---------------------------------
Grillen in een pan:
Zet een grillpan op het vuur en voeg voldoende olijfolie toe. Zet je vuur niet te hoog, zodat de burgers mooi kunnen garen, anders gaan ze aanbakken. Duw de gehaktballen plat tot mooie burgers. Als de pan warm is bak je de burgers langs 2 zijde gaar voor zeker 7 minuten.
Halveer de broodjes en grill deze kort op de plancha. Verdeel de avocado op de 4 onderste broodjes.
Verdeel hierop de rucola. Bak daarna je spiegeleitjes 1 voor 1 in de bakring. Verwijder deze niet te snel zodat je eiwitten voldoende kunnen stollen.
Verdeel de hamburgers over de broodjes. Leg boven op elke hamburger een spiegelei. Dresseer met rode ajuin ringen. Werk af met een draai van de peper en zoutmolen.
TIP
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen
1 rode peper
400 g rundsgehakt
Paneermeel
5 eieren (1 voor opmaken van gehakt, 4 om te bakken)
2 tenen look
Peper
Zout
250 g rucola
1 rode ajuin
2 avocado’s
4 burgerbroodjes of pistolets
Olijfolie
BEREIDING
Meng het gehakt met 1 ei en voldoende paneermeel. Kruid met peper en zout. Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten. Snipper zeer fijn en meng onder het gehakt. Pel en snipper de look zeer fijn, meng mee onder het gehakt.
Zorg dat je gehakt stevig genoeg is, om bolletjes te rollen om daarna hamburgers te kunnen maken. Bewaar de gehaktballetjes in plastiekfolie of een bewaardoos tot je deze gaat bakken.
Was de rucola. Pel de rode ajuin en snij in ringen.Halveer de avocado’s en verwijder de pit (leg opzij). Verwijder het vruchtvlees en plet met een vork, kruid met peper en zout. Doe de geplette avocado in een kom en voeg de pit terug toe. Zo zal je mengsel beter bewaren
---------------------------------
Grillen op de Tiger Fire:
Verhit de Tiger Fire plancha op hoog vuur met voldoende hout. Laat heet worden en voeg dan een scheut olijfolie toe aan de binnenkant van de ring. Leg de bolletjes gehakt op je plancha en duw plat met je spatel tot een hamburger. Laat minstens 5 minuten bakken en draai om zodat de andere kant kan bakken. Leg dan de hamburger aan de buitenkant van je ring, zodat de binnenkant van je hamburger rustig verder kan garen zonder te verbranden.
---------------------------------
Grillen in een pan:
Zet een grillpan op het vuur en voeg voldoende olijfolie toe. Zet je vuur niet te hoog, zodat de burgers mooi kunnen garen, anders gaan ze aanbakken. Duw de gehaktballen plat tot mooie burgers. Als de pan warm is bak je de burgers langs 2 zijde gaar voor zeker 7 minuten.
Halveer de broodjes en grill deze kort op de plancha. Verdeel de avocado op de 4 onderste broodjes.
Verdeel hierop de rucola. Bak daarna je spiegeleitjes 1 voor 1 in de bakring. Verwijder deze niet te snel zodat je eiwitten voldoende kunnen stollen.
Verdeel de hamburgers over de broodjes. Leg boven op elke hamburger een spiegelei. Dresseer met rode ajuin ringen. Werk af met een draai van de peper en zoutmolen.
TIP
- Je kan als het nog wat smeuïger wil, nog lekker zelf mayonaise maken.
- Je kan ervoor kiezen om de rode ajuin nog kort te grillen of rauw op te eten.
- On the side kan je nog aardappelen bakken om een meer volwaardige maaltijd.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!