Stoofvlees met duvel
INGREDIENTEN
500 gr stoofvlees
2 duvels
Bakboter
2 grote ajuinen
2 laurierblaadjes
2 (witte) grote boterhammen
Graanmosterd
Peper
Zout
BEREIDING
Zorg dat je minsten enkele uren thuis bent wanneer je stoofvlees maakt.
Pel en snijd de ajuin in grote stukken en zet een ruime stoofpot klaar. Leg het vlees op een snijplank en kruid met peper en zout aan alle zijdes.
Zet een middelgrote pan op een hoog vuur, smelt de boter, en bak het vlees in 3 à 4 kleinere porties aan. Wanneer je de eerste portie hebt gebakken, mag je deze al in de stoofpot toevoegen. Bak dan de volgende porties tot al het vlees opgebakken is.
Zet nu het vuur onder je pan lager, voeg opnieuw boter toe en bak de ajuin in de pan van het vlees. Wanneer de ajuin mooi glazig is, voeg je de duvel toe en zet vuur terug wat hoger. Roer voorzichtig in de pan zodat alle aangebakken bakrestjes loskomen voor meer smaak. Laat even doorkoken zodat de meeste alcohol is verdampt. Doe het mengsel van ajuin en duvel boven op het vlees in de stoofpot. Zet de stoofpot op een laag vuur (niet te hoog dan gaat je vlees aanbranden).
Neem 2 grote witte boterhammen en bestrijk de beide kanten met de mosterd. Leg de 2 boterhammen boven op het vlees in de pot. Voeg peper, zout, en 2 laurierblaadje toe.
Zet het deksel op de pot voor MINSTENS 2u30: hoe langer het vlees kan garen, des te beter voor de smaak, de binding van je saus en hoe zachter je vlees zal zijn van structuur.
Witloof slaatje
4 stronken
2 el geel curry poeder
2 el mayonaise
Peper
Zout
Verdeel elke stronk witloof in 2 en haal de harde (bittere) kern onderaan eruit.
Snijd het witloof fijn en meng met het curry poeder en de mayonaise. Kruiden met een snuif zout en peper (naar eigen smaak).
TIP
Serveer met frietjes of kroketjes samen met een fris witloof slaatje on the side.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
500 gr stoofvlees
2 duvels
Bakboter
2 grote ajuinen
2 laurierblaadjes
2 (witte) grote boterhammen
Graanmosterd
Peper
Zout
BEREIDING
Zorg dat je minsten enkele uren thuis bent wanneer je stoofvlees maakt.
Pel en snijd de ajuin in grote stukken en zet een ruime stoofpot klaar. Leg het vlees op een snijplank en kruid met peper en zout aan alle zijdes.
Zet een middelgrote pan op een hoog vuur, smelt de boter, en bak het vlees in 3 à 4 kleinere porties aan. Wanneer je de eerste portie hebt gebakken, mag je deze al in de stoofpot toevoegen. Bak dan de volgende porties tot al het vlees opgebakken is.
Zet nu het vuur onder je pan lager, voeg opnieuw boter toe en bak de ajuin in de pan van het vlees. Wanneer de ajuin mooi glazig is, voeg je de duvel toe en zet vuur terug wat hoger. Roer voorzichtig in de pan zodat alle aangebakken bakrestjes loskomen voor meer smaak. Laat even doorkoken zodat de meeste alcohol is verdampt. Doe het mengsel van ajuin en duvel boven op het vlees in de stoofpot. Zet de stoofpot op een laag vuur (niet te hoog dan gaat je vlees aanbranden).
Neem 2 grote witte boterhammen en bestrijk de beide kanten met de mosterd. Leg de 2 boterhammen boven op het vlees in de pot. Voeg peper, zout, en 2 laurierblaadje toe.
Zet het deksel op de pot voor MINSTENS 2u30: hoe langer het vlees kan garen, des te beter voor de smaak, de binding van je saus en hoe zachter je vlees zal zijn van structuur.
Witloof slaatje
4 stronken
2 el geel curry poeder
2 el mayonaise
Peper
Zout
Verdeel elke stronk witloof in 2 en haal de harde (bittere) kern onderaan eruit.
Snijd het witloof fijn en meng met het curry poeder en de mayonaise. Kruiden met een snuif zout en peper (naar eigen smaak).
TIP
Serveer met frietjes of kroketjes samen met een fris witloof slaatje on the side.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!