Spinazie - avocado hummus
INGREDIENTEN
1 rijpe avocado
200 gr kikkererwten
200 gr spinazie
1 limoen
1 teen look
1/2 theelepel peper
1 theelepel zout
5 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel komijn
2 eetlepels tahini (zelf maken of kopen in de winkel)
HOME MADE TAHINI
350 gr sesamzaad
Zout
Olijfolie
BEREIDING
Tahini maken: Rooster het sesamzaad in een diepe pan tot ze mooi lichtbruin kleuren. Zet het vuur uit en stort de sesamzaadjes in je keukenrobot. Laat draaien tot een pasta ontstaat, dan voeg je geleidelijk aan olijfolie toe tot je een lopende consistentie hebt.
Snuifje zout toevoegen en klaar om te gebruiken.
Hummus maken: Spoel de kikkererwten met lauw water en pers de limoen. Voeg dan alle ingrediënten (ook de zelfgemaakte tahini) samen in de mixer en meng tot een zachte smeuïge massa. Proef en voeg peper en zout toe naar eigen smaak. Serveer in een diepe schaal met wat extra olijfolie en garneer met sesamzaadjes. Je kan nog enkele blaadjes spinazie opzij houden om te decoreren.
Lekker met naanbrood, crackers of broodstengels als dip bij de apero.
TIP
Je kan de hummus in een bokaal makkelijk 3 dagen bewaren in de koelkast. De tahini kan je apart zeker 2 weken bewaren in je koelkast.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 rijpe avocado
200 gr kikkererwten
200 gr spinazie
1 limoen
1 teen look
1/2 theelepel peper
1 theelepel zout
5 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel komijn
2 eetlepels tahini (zelf maken of kopen in de winkel)
HOME MADE TAHINI
350 gr sesamzaad
Zout
Olijfolie
BEREIDING
Tahini maken: Rooster het sesamzaad in een diepe pan tot ze mooi lichtbruin kleuren. Zet het vuur uit en stort de sesamzaadjes in je keukenrobot. Laat draaien tot een pasta ontstaat, dan voeg je geleidelijk aan olijfolie toe tot je een lopende consistentie hebt.
Snuifje zout toevoegen en klaar om te gebruiken.
Hummus maken: Spoel de kikkererwten met lauw water en pers de limoen. Voeg dan alle ingrediënten (ook de zelfgemaakte tahini) samen in de mixer en meng tot een zachte smeuïge massa. Proef en voeg peper en zout toe naar eigen smaak. Serveer in een diepe schaal met wat extra olijfolie en garneer met sesamzaadjes. Je kan nog enkele blaadjes spinazie opzij houden om te decoreren.
Lekker met naanbrood, crackers of broodstengels als dip bij de apero.
TIP
Je kan de hummus in een bokaal makkelijk 3 dagen bewaren in de koelkast. De tahini kan je apart zeker 2 weken bewaren in je koelkast.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!