Spek met boerenkool en kikkererwten
INGREDIENTEN
LUNCH 2 personen
4 grote stukken boerenkool
200 gr gerookte spekblokjes
1 blikje kikkererwten
1 teen look
1/2 rode ajuin
1/2 vleesbouillon blokje
50 ml water
1 el ras el hanout kruiden
Peper
BEREIDING
Zet een ruime pan op het vuur en bak het spek ZONDER vetstof en kruid met peper. Was en snijd de bladeren boerenkool van de stengels. Pel en snipper de ajuin en look fijn en voeg toe aan het spek na 8 minuten. Laat mee garen op een lager vuur en voeg daarna de boerenkool toe.
Kruid het geheel met de ras el hanout en voeg de (uitgelekte) kikkererwten toe. Roer het geheel goed onder elkaar. Als laatst voeg je het HALF bouillonblokje (anders gaat het veel te zout worden) toe en laat kort mee bakken. Giet het water mee in de pan en laat lichtjes indikken voor een extra smaakbom.
TIP
Je kan dit gerecht perfect eten als avondmaal, dan vermeerder je simpelweg alle ingrediënten!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
LUNCH 2 personen
4 grote stukken boerenkool
200 gr gerookte spekblokjes
1 blikje kikkererwten
1 teen look
1/2 rode ajuin
1/2 vleesbouillon blokje
50 ml water
1 el ras el hanout kruiden
Peper
BEREIDING
Zet een ruime pan op het vuur en bak het spek ZONDER vetstof en kruid met peper. Was en snijd de bladeren boerenkool van de stengels. Pel en snipper de ajuin en look fijn en voeg toe aan het spek na 8 minuten. Laat mee garen op een lager vuur en voeg daarna de boerenkool toe.
Kruid het geheel met de ras el hanout en voeg de (uitgelekte) kikkererwten toe. Roer het geheel goed onder elkaar. Als laatst voeg je het HALF bouillonblokje (anders gaat het veel te zout worden) toe en laat kort mee bakken. Giet het water mee in de pan en laat lichtjes indikken voor een extra smaakbom.
TIP
Je kan dit gerecht perfect eten als avondmaal, dan vermeerder je simpelweg alle ingrediënten!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!