Speculaas crumble met mascarpone en rood fruit
INGREDIENTEN
+/- 8 porties
250 gr speculaas (kies voor kwaliteit dit proef je echt!)
25 cl slagroom
200 gr mascarpone
1/2 citroensap + zeste
4 eetlepels kristalsuiker
80 gr bakboter
bakje braambessen
bakje rode bessen
100 gr frambozen (diepvries) om coulis te maken
BEREIDING
Neem een cakevorm (ik opteer voor een vierkant model, handig om mooie porties te snijden). Bekleed de bodem met aluminiumfolie, zo kan je je dessert makkelijk uit de. vorm halen.
Verkruimel de speculaas (ik draai deze een paar seconde door de blender - lekker makkelijk) en smelt de boter op een laag vuur in een steelpan. Meng de speculaas en gesmolten boter en schep in de cakevorm. Druk goed aan in de hoeken en zijkanten en zet in de koelkast om op te stijven.
Meng ondertussen de mascarpone, het citroensap en de suiker. Klop de slagroom op en spatel zachtjes onder de mascarpone. Haal je cakevorm uit de koelkast en verdeel het mengsel en zet opnieuw in de koelkast.
Verwarm je frambozen en mix fijn tot een gladde coulis. Haal je dessert uit de koelkast en verdeel je braam -en rode bessen over je mascarpone mengsel. Snipper nog wat citroen zeste over het geheel voor extra frisheid.
Verdeel in mooie porties en serveer met de warme coulis!
TIP
Originele basis recept uit een boek van Pascal Naessens maar dan helemaal vertaald naar een 'the cooking bie' receptuur dat ik lekkerder vond.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
+/- 8 porties
250 gr speculaas (kies voor kwaliteit dit proef je echt!)
25 cl slagroom
200 gr mascarpone
1/2 citroensap + zeste
4 eetlepels kristalsuiker
80 gr bakboter
bakje braambessen
bakje rode bessen
100 gr frambozen (diepvries) om coulis te maken
BEREIDING
Neem een cakevorm (ik opteer voor een vierkant model, handig om mooie porties te snijden). Bekleed de bodem met aluminiumfolie, zo kan je je dessert makkelijk uit de. vorm halen.
Verkruimel de speculaas (ik draai deze een paar seconde door de blender - lekker makkelijk) en smelt de boter op een laag vuur in een steelpan. Meng de speculaas en gesmolten boter en schep in de cakevorm. Druk goed aan in de hoeken en zijkanten en zet in de koelkast om op te stijven.
Meng ondertussen de mascarpone, het citroensap en de suiker. Klop de slagroom op en spatel zachtjes onder de mascarpone. Haal je cakevorm uit de koelkast en verdeel het mengsel en zet opnieuw in de koelkast.
Verwarm je frambozen en mix fijn tot een gladde coulis. Haal je dessert uit de koelkast en verdeel je braam -en rode bessen over je mascarpone mengsel. Snipper nog wat citroen zeste over het geheel voor extra frisheid.
Verdeel in mooie porties en serveer met de warme coulis!
TIP
Originele basis recept uit een boek van Pascal Naessens maar dan helemaal vertaald naar een 'the cooking bie' receptuur dat ik lekkerder vond.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!