Spaghetti bolognaise op z'n Vlaams
INGREDIENTEN
Spaghetti 150gr/PP
500 gr gemengd gehakt (varken/rund mengeling is mijn favoriet voor dit gerecht)
Peper
Zout
500 ml tomatensaus of passata
150 ml tomatenpuree
2 ajuinen
1 teen look
2 paprika’s
4 wortels
1 courgette
1 bakje kleine champignons
Rozemarijn
Oregano
Tijm
2 laurierblaadjes
Gemalen kaas
BEREIDING
Snijd alle groenten: de ajuin, de look, de paprika en champignons al in brunoise. Schil de wortels en courgette en verdeel ook in kleinere blokjes.
Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter. Stoof de ajuin en de look aan op een laag vuur tot ze mooi glazig zijn van kleur. Voeg vervolgens het gehakt toe en kruid met peper en zout. Zet het vuur beetje hoger en plet het gehakt in kleinere stukken zodat het mooi bruin kan bakken.
extra tipje: ik gebruik mijn pureestamper om het gehakt te pletten tot gelijkmatige stukken, handig super snel en geen krassen in je pot of pan!
Voeg dan de paprika’s, de courgette en de wortels toe en laat mee stoven (zet het vuur terug iets lager). Na 10 minuten voeg je de tomatensaus en tomatenpuree toe aan je groenten en gehakt, kruid met voldoende rozemarijn, oregano en tijm. Voeg de 2 laurierblaadjes toe en laat minstens 30 minuten pruttelen en sudderen zodat alles mooi kan binden. Voeg op het einde pas de champignons toe en roer meer onder je saus.
Kook de spaghetti al dente zoals beschreven op de verpakking. Giet de spaghetti af in een vergiet, serveer in een grote kom met saus bovenop. Voeg gemalen kaas toe naar eigen smaak per portie.
TIP
Je kan de tomatensaus altijd wat meer pit geven door een rood pepertje toe te voegen of chillivlokken.
Heb je nog overschot van de saus, bewaar deze in de diepvries. Ideaal om een snelle en verse lasagne te maken op een andere dag.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
Spaghetti 150gr/PP
500 gr gemengd gehakt (varken/rund mengeling is mijn favoriet voor dit gerecht)
Peper
Zout
500 ml tomatensaus of passata
150 ml tomatenpuree
2 ajuinen
1 teen look
2 paprika’s
4 wortels
1 courgette
1 bakje kleine champignons
Rozemarijn
Oregano
Tijm
2 laurierblaadjes
Gemalen kaas
BEREIDING
Snijd alle groenten: de ajuin, de look, de paprika en champignons al in brunoise. Schil de wortels en courgette en verdeel ook in kleinere blokjes.
Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter. Stoof de ajuin en de look aan op een laag vuur tot ze mooi glazig zijn van kleur. Voeg vervolgens het gehakt toe en kruid met peper en zout. Zet het vuur beetje hoger en plet het gehakt in kleinere stukken zodat het mooi bruin kan bakken.
extra tipje: ik gebruik mijn pureestamper om het gehakt te pletten tot gelijkmatige stukken, handig super snel en geen krassen in je pot of pan!
Voeg dan de paprika’s, de courgette en de wortels toe en laat mee stoven (zet het vuur terug iets lager). Na 10 minuten voeg je de tomatensaus en tomatenpuree toe aan je groenten en gehakt, kruid met voldoende rozemarijn, oregano en tijm. Voeg de 2 laurierblaadjes toe en laat minstens 30 minuten pruttelen en sudderen zodat alles mooi kan binden. Voeg op het einde pas de champignons toe en roer meer onder je saus.
Kook de spaghetti al dente zoals beschreven op de verpakking. Giet de spaghetti af in een vergiet, serveer in een grote kom met saus bovenop. Voeg gemalen kaas toe naar eigen smaak per portie.
TIP
Je kan de tomatensaus altijd wat meer pit geven door een rood pepertje toe te voegen of chillivlokken.
Heb je nog overschot van de saus, bewaar deze in de diepvries. Ideaal om een snelle en verse lasagne te maken op een andere dag.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!