Snelle appeltaart met rode vruchten
INGREDIENTEN
5 grote appels (pink lady)
Handvol blauwe bessen
Handvol rode bessen
1 ronde bladerdeeg
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel kaneel om de appels te bakken
1 eetlepel bastaardsuiker
Bakboter
1 eigeel
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden op de hetelucht stand en haal je bladerdeeg en de boter uit de koelkast. Snijd 4 appels in kleine stukjes en stoof aan in klontje boter met de kaneel in een antikleefpan. Voeg na enkele minuten de blauwe en rode bessen toe en meng onder elkaar. Bestrooi met de vanillesuiker en laat nog enkele minuten stoven.
Rol de bladerdeeg uit in je taartvorm en verdeel de gestoofde appels en de bessen over de bodem. Snijd nu de laatste appel in fijne schijfjes en verdeel in het rond langs de rand. Plooi nu de rand van de bladerdeeg naar binnen zodat je een opstaande rand krijgt.
Splits je eigeel van je eiwit en bewaar enkel het eigeel. Neem een spatel en bestrijk de bovenkant van je rand. Strooi daarna de bastaardsuiker over het eigeel voor een glanzend en knapperig effect.
Bak de appeltaart voor 30- 40 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Heb je nog braambessen of frambozen over, dan kan je deze altijd mee onder je appels mengen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
5 grote appels (pink lady)
Handvol blauwe bessen
Handvol rode bessen
1 ronde bladerdeeg
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel kaneel om de appels te bakken
1 eetlepel bastaardsuiker
Bakboter
1 eigeel
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden op de hetelucht stand en haal je bladerdeeg en de boter uit de koelkast. Snijd 4 appels in kleine stukjes en stoof aan in klontje boter met de kaneel in een antikleefpan. Voeg na enkele minuten de blauwe en rode bessen toe en meng onder elkaar. Bestrooi met de vanillesuiker en laat nog enkele minuten stoven.
Rol de bladerdeeg uit in je taartvorm en verdeel de gestoofde appels en de bessen over de bodem. Snijd nu de laatste appel in fijne schijfjes en verdeel in het rond langs de rand. Plooi nu de rand van de bladerdeeg naar binnen zodat je een opstaande rand krijgt.
Splits je eigeel van je eiwit en bewaar enkel het eigeel. Neem een spatel en bestrijk de bovenkant van je rand. Strooi daarna de bastaardsuiker over het eigeel voor een glanzend en knapperig effect.
Bak de appeltaart voor 30- 40 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Heb je nog braambessen of frambozen over, dan kan je deze altijd mee onder je appels mengen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!