The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Snelle appeltaart met pudding

Foto
INGREDIENTEN
1 taart 

1 bladerdeeg
5 appels 
2 el kaneel
1 el kristalsuiker (appels)
30 g suiker (pudding)
40 g puddingbloem
400 ml melk
Amandelschilfers (afwerking)
2 el abrikozenconfituur

BEREIDING
​

​Verwarm de oven voor op 180°C. 

Start met het maken van de pudding, dan kan die afkoelen. Meng het puddingpoeder in een kopje met 4 eetlepels koude melk en klop los met een vork. Breng intussen de rest van de melk met de suiker aan de kook, meng de opgeloste puddingpoeder in de kokende melk en laat al roerend indikken. Giet de pudding in een koude schaal, dek af met plasticfolie, duw tot op de pudding en laat afkoelen.​
Smeer de taartvorm in met boter en leg er het deeg in. Duw de randjes goed aan, rol overtollig deeg af met een deegroller. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de taart beter kan bakken.
​Leg een vel bakpapier op het deeg, doe er een steunvulling in en bak 10 minuten in de oven. Anders zal je bodem slap zin door de pudding. Verwijder het bakpapier en roer de vanillepudding los. Vul daarna de bodem van je taart met de pudding. 
​Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in halve maantjes. Leg ze dakpansgewijs bovenop de pudding. Bak de taart 25 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Verwarm de abrikozenconfituur met 2 eetlepels water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en strooi ze over het gebak als afwerking.
TIP
Heerlijk met een bolletje ijs en speculaaskruimels. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN