Smeuïge kip met orzo en spinazie
INGREDIENTEN
2 - 3 personen
3 grote kippenfilets
1 grote ajuin
3 tenen look
6 cocktailtomaten
2 blikken tomatenblokjes
500 g spinazie
250 ml kookroom
2 el zure room
1 el oregano
1 el tijm
1 handvol basilicum
200 g parmezaan
500 g orzo (Griekse pasta)
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Zet een ruime pot of pan met dikke bodem op het vuur. Voeg voldoende olijfolie toe en kruid de kip met peper en zout. Bak de kippenfilets op een hoog vuur krokant aan beide kanten.
Haal de kip uit de pot en zet opzij. Voeg opnieuw wat olijfolie toe en zet je vuur een beetje lager.
Pel en snipper de ajuin en de look en voeg toe aan de pot, laat stoven.
Snij de tomaten in stukken en roer onder de ajuin. Daarna voeg je de orzo en spinazie toe en roer je het geheel rustig onder elkaar. Voeg de room en zure room toe, daarna ook de tomatenblokjes.
Laat garen en voeg daarna de oregano en tijm toe. Laat nog 10 minuten stoven en voeg dan de kip terug toe aan het geheel. Zet het vuur zachter en plaats je deksel op de pot, zo kan de orzo garen en de andere ingrediënten mooi binden tot een saus.
Na 10 minuten rasp je de parmezaan en voeg je deze ook toe aan je pot. Snipper de basilicum en werk hier mee af. Proef en kruid indien nodig nog extra met peper en zout.
TIP
Vind je de saus te droog of te hard ingekookt, kan je gerust een beetje water of kippenbouillon toevoegen. Overdrijf niet, voeg beetje bij beetje toe en roer opnieuw onder elkaar. Vergeet niet bij te kruiden met peper en zout!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 - 3 personen
3 grote kippenfilets
1 grote ajuin
3 tenen look
6 cocktailtomaten
2 blikken tomatenblokjes
500 g spinazie
250 ml kookroom
2 el zure room
1 el oregano
1 el tijm
1 handvol basilicum
200 g parmezaan
500 g orzo (Griekse pasta)
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Zet een ruime pot of pan met dikke bodem op het vuur. Voeg voldoende olijfolie toe en kruid de kip met peper en zout. Bak de kippenfilets op een hoog vuur krokant aan beide kanten.
Haal de kip uit de pot en zet opzij. Voeg opnieuw wat olijfolie toe en zet je vuur een beetje lager.
Pel en snipper de ajuin en de look en voeg toe aan de pot, laat stoven.
Snij de tomaten in stukken en roer onder de ajuin. Daarna voeg je de orzo en spinazie toe en roer je het geheel rustig onder elkaar. Voeg de room en zure room toe, daarna ook de tomatenblokjes.
Laat garen en voeg daarna de oregano en tijm toe. Laat nog 10 minuten stoven en voeg dan de kip terug toe aan het geheel. Zet het vuur zachter en plaats je deksel op de pot, zo kan de orzo garen en de andere ingrediënten mooi binden tot een saus.
Na 10 minuten rasp je de parmezaan en voeg je deze ook toe aan je pot. Snipper de basilicum en werk hier mee af. Proef en kruid indien nodig nog extra met peper en zout.
TIP
Vind je de saus te droog of te hard ingekookt, kan je gerust een beetje water of kippenbouillon toevoegen. Overdrijf niet, voeg beetje bij beetje toe en roer opnieuw onder elkaar. Vergeet niet bij te kruiden met peper en zout!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!