The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Scampi's in kokosroom 

Foto
INGREDIENTEN

12 scampi's 
250 ml kokosmelk 
sap van 1/2 limoen
1 el gember
1 el kurkuma 
Klein blikje mais 
1/2 zakje peulen 
Peper
Zout
1 el soyasaus 
Handvol platte peterselie 
Noedels (zie verpakking voor hoeveelheid PP)
Bakboter 
 
BEREIDING

​
Pel de scampi's en verwijder eventueel het darmkanaal indien nog aanwezig, spoel onder koud water, kruid met peper en zout en zet opzij. Rol de limoen over je werkblad tot hij lekker mals aanvoelt, op die manier zal de vrucht ook meer sap vrijgeven. Snijd deze al in 2 en zet opzij.

Zet een diepe pan op het vuur en voeg klontje boter toe. Bak kort de mais samen met de peulen, voeg de gember, de soyasaus en de  kurkuma toe. Voeg het limoensap toe samen met de kokosmelk en kruid met peper. Laat indikken tot een dikke saus en proef of je nog moet bijkruiden. Kook ondertussen je noedels zoals beschreven op de verpakking.

Bak nu in een ander pan samen met wat boter de scampi's kort aan op een hoog vuur.
Laat de noedels uitlekken en serveer samen met de kokosroom en gebakken scampi's.
Werk af met platte peterselie. 

TIP
Je kan de noedels ook vervangen door rijst.              
​
​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN