Scampi's in kokosroom
INGREDIENTEN
12 scampi's
250 ml kokosmelk
sap van 1/2 limoen
1 el gember
1 el kurkuma
Klein blikje mais
1/2 zakje peulen
Peper
Zout
1 el soyasaus
Handvol platte peterselie
Noedels (zie verpakking voor hoeveelheid PP)
Bakboter
BEREIDING
Pel de scampi's en verwijder eventueel het darmkanaal indien nog aanwezig, spoel onder koud water, kruid met peper en zout en zet opzij. Rol de limoen over je werkblad tot hij lekker mals aanvoelt, op die manier zal de vrucht ook meer sap vrijgeven. Snijd deze al in 2 en zet opzij.
Zet een diepe pan op het vuur en voeg klontje boter toe. Bak kort de mais samen met de peulen, voeg de gember, de soyasaus en de kurkuma toe. Voeg het limoensap toe samen met de kokosmelk en kruid met peper. Laat indikken tot een dikke saus en proef of je nog moet bijkruiden. Kook ondertussen je noedels zoals beschreven op de verpakking.
Bak nu in een ander pan samen met wat boter de scampi's kort aan op een hoog vuur.
Laat de noedels uitlekken en serveer samen met de kokosroom en gebakken scampi's.
Werk af met platte peterselie.
TIP
Je kan de noedels ook vervangen door rijst.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
12 scampi's
250 ml kokosmelk
sap van 1/2 limoen
1 el gember
1 el kurkuma
Klein blikje mais
1/2 zakje peulen
Peper
Zout
1 el soyasaus
Handvol platte peterselie
Noedels (zie verpakking voor hoeveelheid PP)
Bakboter
BEREIDING
Pel de scampi's en verwijder eventueel het darmkanaal indien nog aanwezig, spoel onder koud water, kruid met peper en zout en zet opzij. Rol de limoen over je werkblad tot hij lekker mals aanvoelt, op die manier zal de vrucht ook meer sap vrijgeven. Snijd deze al in 2 en zet opzij.
Zet een diepe pan op het vuur en voeg klontje boter toe. Bak kort de mais samen met de peulen, voeg de gember, de soyasaus en de kurkuma toe. Voeg het limoensap toe samen met de kokosmelk en kruid met peper. Laat indikken tot een dikke saus en proef of je nog moet bijkruiden. Kook ondertussen je noedels zoals beschreven op de verpakking.
Bak nu in een ander pan samen met wat boter de scampi's kort aan op een hoog vuur.
Laat de noedels uitlekken en serveer samen met de kokosroom en gebakken scampi's.
Werk af met platte peterselie.
TIP
Je kan de noedels ook vervangen door rijst.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!