The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Salade met spek en avocado

Foto
INGREDIENTEN
2 personen 


1 rijpe avocado
150 gr veldsla
6 kerstomaten 
Halve komkommer
Handvol pijnboompitten
200 gr spek of bacon reepjes 
Olijfolie
Peper
​
BEREIDING

Was de veldsla, schil de komkommer en halveer de kerstomaten. Zet een antikleefpan op het vuur (zonder vetstof) en bak het spek (of bacon) krokant.
Neem een grote slakom en snijd de komkommer in kleinere stukjes.
Voeg de veldsla, de tomaten, het gebakken spek toe aan de slakom en meng onder elkaar. Bak nu in de pan van je spek de pijnboompitten goudbruin (zonder extra vetstof). 

Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Verdeel in halve maantjes en voeg toe aan de slakom. Besprenkel nu het geheel met olijfolie en peper.
Zet je pan van het vuur en voeg nu ook de pijnboompitten toe aan je slaatje.
Meng alles voorzichtig onder elkaar en serveer. 


TIP
Wil je wat extra pit, dan kan je steeds een half gesnipperd sjalotje toevoegen aan je salade.
Geen fan van veldsla, varieer dan met een andere slasoort. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!


INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN