Salade met forel en radijsjes
INGREDIENTEN
6 grote radijzen
300 gr prinsessenbonen
1 pakje gerookte forel (hoeveelheid hangt af hoe graag je forel eet)
150 gr rucola of veldsla
Handvol tuinkers
Platte peterselie
Honing- mosterd dressing (ik koop die van Vandemoortele)
Peper
BEREIDING
Was de radijzen en snijd ze in dunne plakjes. Top de prinsessenbonen aan 2 kanten en kook ze gaar in gezouten water voor 8 minuten en spoel onder ijskoud water. Zo blijven ze knapperig en behouden ze hun kleur. Was de sla naar keuze en zwier droog.
Verdeel de sla alvast over de borden, schik er de radijzen bovenop. Geef deze laag al een draai van de pepermolen. Hier bovenop leg je de boontjes en verdeel de forel in kleinere stukken op de borden. Strooi de tuinkers over de forel en werk af met de platte peterselie. Voeg nu de honing- mosterd dressing toe en zet op tafel voor als iemand nog wat extra zou willen.
TIP
Wil je dit gerecht maken als avond eten ipv lunch? Geen probleem!
Voeg gerust enkele gekookte krieltjes toe of maak zelf brood croutons, heerlijk bij de dressing.
Je kan gerust nog meer boontjes of radijzen toevoegen als je hier fan van bent.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
6 grote radijzen
300 gr prinsessenbonen
1 pakje gerookte forel (hoeveelheid hangt af hoe graag je forel eet)
150 gr rucola of veldsla
Handvol tuinkers
Platte peterselie
Honing- mosterd dressing (ik koop die van Vandemoortele)
Peper
BEREIDING
Was de radijzen en snijd ze in dunne plakjes. Top de prinsessenbonen aan 2 kanten en kook ze gaar in gezouten water voor 8 minuten en spoel onder ijskoud water. Zo blijven ze knapperig en behouden ze hun kleur. Was de sla naar keuze en zwier droog.
Verdeel de sla alvast over de borden, schik er de radijzen bovenop. Geef deze laag al een draai van de pepermolen. Hier bovenop leg je de boontjes en verdeel de forel in kleinere stukken op de borden. Strooi de tuinkers over de forel en werk af met de platte peterselie. Voeg nu de honing- mosterd dressing toe en zet op tafel voor als iemand nog wat extra zou willen.
TIP
Wil je dit gerecht maken als avond eten ipv lunch? Geen probleem!
Voeg gerust enkele gekookte krieltjes toe of maak zelf brood croutons, heerlijk bij de dressing.
Je kan gerust nog meer boontjes of radijzen toevoegen als je hier fan van bent.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!