Rucola pesto met gestoofde prei
INGREDIENTEN
Voor 2 personen
Rucola voor de afwerking
100 - 120 gr/pasta pp
2 stronken prei
Parmezaan schilfers voor de afwerking
Bakboter
Nootmuskaat
Peper
Zout
PESTO
2 handen rucola
1 handvol pijnboompitten
2 tenen look
3 eetlepels olijfolie
1 handvol geraspte parmezaan
BEREIDING
Doe de rucola, de pijnboompitten, gepelde look en parmezaan in een maatbeker. Kruiden met peper en een snuifje zout (niet teveel want de parmezaan is al zout). Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en mix met je staafmixer. Voeg indien nodig nog druppelsgewijs nog extra olijfolie toe als de massa te droog of korrelig is. Proeven en bijkruiden indien nodig.
Maak een snede in je prei stronken over de gehele lengte, maar snijdt niet helemaal door zodat de prei 1 geheel blijft. Was de prei onder stromend water zodat er geen zand meer achterblijft. Verdeel de prei in ringen en zet een stoofpan op het vuur. Doe een klontje boter in de pan en stoof de prei op een matig vuur. Kruiden met peper en een beetje nootmuskaat en roer regelmatig om zodat de prei niet kan aanbakken.
Zet een ruime pot water op het vuur en breng de pasta aan de kook, voeg een flinke snuif zout toe. Wanneer het water kookt voeg je de pasta naar keuze toe en kook volgens aanwijzing op de verpakking (roer af en toe door je water zodat de pasta niet kleeft).
Giet de pasta af in een vergiet en zet je pesto en rucola klaar. Neem je borden en schik er een portie prei op, vervolgens de pasta en een lepel pesto.
Afwerken met de rucola en parmezaan schilfers naar eigen wens.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
Voor 2 personen
Rucola voor de afwerking
100 - 120 gr/pasta pp
2 stronken prei
Parmezaan schilfers voor de afwerking
Bakboter
Nootmuskaat
Peper
Zout
PESTO
2 handen rucola
1 handvol pijnboompitten
2 tenen look
3 eetlepels olijfolie
1 handvol geraspte parmezaan
BEREIDING
Doe de rucola, de pijnboompitten, gepelde look en parmezaan in een maatbeker. Kruiden met peper en een snuifje zout (niet teveel want de parmezaan is al zout). Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en mix met je staafmixer. Voeg indien nodig nog druppelsgewijs nog extra olijfolie toe als de massa te droog of korrelig is. Proeven en bijkruiden indien nodig.
Maak een snede in je prei stronken over de gehele lengte, maar snijdt niet helemaal door zodat de prei 1 geheel blijft. Was de prei onder stromend water zodat er geen zand meer achterblijft. Verdeel de prei in ringen en zet een stoofpan op het vuur. Doe een klontje boter in de pan en stoof de prei op een matig vuur. Kruiden met peper en een beetje nootmuskaat en roer regelmatig om zodat de prei niet kan aanbakken.
Zet een ruime pot water op het vuur en breng de pasta aan de kook, voeg een flinke snuif zout toe. Wanneer het water kookt voeg je de pasta naar keuze toe en kook volgens aanwijzing op de verpakking (roer af en toe door je water zodat de pasta niet kleeft).
Giet de pasta af in een vergiet en zet je pesto en rucola klaar. Neem je borden en schik er een portie prei op, vervolgens de pasta en een lepel pesto.
Afwerken met de rucola en parmezaan schilfers naar eigen wens.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!