Romige pasta met tonijn en doperwten
INGREDIENTEN
2 personen
75 gr pasta/pp
80 gr doperwten (diepvries)
2 tonijnsteaks
6 kerstomaatjes
Handvol rucola
2 el bloem
100 ml kookroom
1 klein potje tomatenpuree
Peper
Zout
BEREIDING
Kook de pasta gaar zoals beschreven op verpakking in gezouten water.
Bak de tonijn steaks langs beide zijde en kruid met peper en zout. De tonijn moet niet volledig doorbakken worden, want deze zal nog verder garen in de saus. Neem de tonijn van het vuur en verdeel in kleinere stukken, zet nog even opzij.
Maak nu de roux. Zet een kookpot op het vuur en smelt een flinke klont boter op een gemiddeld vuur. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer met een garde tot een droge massa. Voeg daarna de room toe en roer tot een gebonden saus. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en kruid jet met peper en snufje zout. Laat de saus kort doorkoken en zet dan je vuur laag.
Voeg de doperwten en de stukken tonijn toe en roer onder elkaar. Snijd de tomaatjes in 4 en voeg nog toe voor extra smaak.
Giet je pasta af en voeg daarna samen met de saus, meng alles flink onder elkaar.
Serveer met rucola naar wens.
TIP
De rucola is geen must maar ik had nog een handvol in de koelkast liggen. Geef een leuke toets aan je gerecht.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
75 gr pasta/pp
80 gr doperwten (diepvries)
2 tonijnsteaks
6 kerstomaatjes
Handvol rucola
2 el bloem
100 ml kookroom
1 klein potje tomatenpuree
Peper
Zout
BEREIDING
Kook de pasta gaar zoals beschreven op verpakking in gezouten water.
Bak de tonijn steaks langs beide zijde en kruid met peper en zout. De tonijn moet niet volledig doorbakken worden, want deze zal nog verder garen in de saus. Neem de tonijn van het vuur en verdeel in kleinere stukken, zet nog even opzij.
Maak nu de roux. Zet een kookpot op het vuur en smelt een flinke klont boter op een gemiddeld vuur. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer met een garde tot een droge massa. Voeg daarna de room toe en roer tot een gebonden saus. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en kruid jet met peper en snufje zout. Laat de saus kort doorkoken en zet dan je vuur laag.
Voeg de doperwten en de stukken tonijn toe en roer onder elkaar. Snijd de tomaatjes in 4 en voeg nog toe voor extra smaak.
Giet je pasta af en voeg daarna samen met de saus, meng alles flink onder elkaar.
Serveer met rucola naar wens.
TIP
De rucola is geen must maar ik had nog een handvol in de koelkast liggen. Geef een leuke toets aan je gerecht.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!