Rode bieten hummus
INGREDIENTEN
6 personen
2 gekookte rode bieten (ik stoom/ kook ze zelf - je kan ze kant en klaar kopen )
2 teentjes look
4 el witte sesamzaadjes
2 el komijn
1 el rode wijnazijn
1 blik kikkererwten
4 el olijfolie
Zout
Peper
BEREIDING
Schil de bieten op voorhand met een dunschiller of verwijder de schil na het koken. Stoom de bieten gaar op 120• voor 10 minuten of kook voor 20 minuten tot ze gaar zijn.
Verdeel de rode bieten in grote stukken. Pel de look en haal de kern eruit.
Neem een blender of grote maatbeker. Voeg de bieten, de kikkererwten, de look, het sesamzaad, de komijn, de wijnazijn en mix tot het een egale massa. Proef en kruid bij naar eigen smaak. Voeg extra olijfolie toe voor meer smeuïgheid.
TIP
Lekker met krakers of brood om te dippen. Je kan de hummus nog extra afwerken met een scheutje olijfolie en enkele gebakken kikkererwten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
6 personen
2 gekookte rode bieten (ik stoom/ kook ze zelf - je kan ze kant en klaar kopen )
2 teentjes look
4 el witte sesamzaadjes
2 el komijn
1 el rode wijnazijn
1 blik kikkererwten
4 el olijfolie
Zout
Peper
BEREIDING
Schil de bieten op voorhand met een dunschiller of verwijder de schil na het koken. Stoom de bieten gaar op 120• voor 10 minuten of kook voor 20 minuten tot ze gaar zijn.
Verdeel de rode bieten in grote stukken. Pel de look en haal de kern eruit.
Neem een blender of grote maatbeker. Voeg de bieten, de kikkererwten, de look, het sesamzaad, de komijn, de wijnazijn en mix tot het een egale massa. Proef en kruid bij naar eigen smaak. Voeg extra olijfolie toe voor meer smeuïgheid.
TIP
Lekker met krakers of brood om te dippen. Je kan de hummus nog extra afwerken met een scheutje olijfolie en enkele gebakken kikkererwten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!