Rode biet met gebakken pens en coulis van waterkers
INGREDIENTEN
2 personen
2 witte pensen
6 - 8 krielaardappelen
1 grote rode biet (vers of ingelegd)
Grote bos verse waterkers
2 tenen look
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Maak eerst je coulis van waterkers, dan staat deze alvast klaar om te dresseren.
Neem een maatbeker en snijd de waterkers blaadjes van de stelen. Voeg de gepelde look toe en een flinke scheut olijfolie. Zet nu je staafmixer (of mix in de keukenrobot) in de maatbeker en mix tot een lekker groene coulis. Is de coulis niet lopend genoeg, voeg dan druppelsgewijs extra olijfolie toe. Kruiden met peper en snuifje zout en meng alles onder elkaar. Zet de coulis in de koelkast tot de rest van je ingrediënten klaar zijn.
Indien je een verse biet hebt, kook je deze MET de schil gaar in 40 à 45 minuten. Schil de krielaardappelen en kook ze gaar in zout water voor 15 minuten (prik met een vork in de aardappel en check of ze gaar zijn alvorens af te gieten). Haal de biet uit het kokend water, laat afkoelen en verwijder de schil. Bak ondertussen de pensen langs 2 kanten goudbruin in een flinke klont boter.
Ik kruid ze altijd nog een beetje bij met zwarte peper en arroseer (boter over je vlees scheppen in de pan) regelmatig voor een optimale smaak.
Neem 2 borden en leg de rode biet in grote dunne schijven op de borden en werk af met snuifje zout om de smaak van de biet beter te doen uitkomen. Verdeel de krielaardappelen, snijd de pensen in verschillende stukken en schik op de borden. Neem je coulis en druppel op verschillende plaatsen of over je aardappelen.
Smakelijk!
TIP
Ga creatief aan de slag met je ingrediënten en snijd ze regelmatig in andere vormen of maten. Zo krijg je niet alleen een lekker maar ook leuk bord om van te eten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
2 witte pensen
6 - 8 krielaardappelen
1 grote rode biet (vers of ingelegd)
Grote bos verse waterkers
2 tenen look
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Maak eerst je coulis van waterkers, dan staat deze alvast klaar om te dresseren.
Neem een maatbeker en snijd de waterkers blaadjes van de stelen. Voeg de gepelde look toe en een flinke scheut olijfolie. Zet nu je staafmixer (of mix in de keukenrobot) in de maatbeker en mix tot een lekker groene coulis. Is de coulis niet lopend genoeg, voeg dan druppelsgewijs extra olijfolie toe. Kruiden met peper en snuifje zout en meng alles onder elkaar. Zet de coulis in de koelkast tot de rest van je ingrediënten klaar zijn.
Indien je een verse biet hebt, kook je deze MET de schil gaar in 40 à 45 minuten. Schil de krielaardappelen en kook ze gaar in zout water voor 15 minuten (prik met een vork in de aardappel en check of ze gaar zijn alvorens af te gieten). Haal de biet uit het kokend water, laat afkoelen en verwijder de schil. Bak ondertussen de pensen langs 2 kanten goudbruin in een flinke klont boter.
Ik kruid ze altijd nog een beetje bij met zwarte peper en arroseer (boter over je vlees scheppen in de pan) regelmatig voor een optimale smaak.
Neem 2 borden en leg de rode biet in grote dunne schijven op de borden en werk af met snuifje zout om de smaak van de biet beter te doen uitkomen. Verdeel de krielaardappelen, snijd de pensen in verschillende stukken en schik op de borden. Neem je coulis en druppel op verschillende plaatsen of over je aardappelen.
Smakelijk!
TIP
Ga creatief aan de slag met je ingrediënten en snijd ze regelmatig in andere vormen of maten. Zo krijg je niet alleen een lekker maar ook leuk bord om van te eten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!