Rabarber mojito
INGREDIENTEN (+/- 4 grote glazen)
4 grote rabarberstengels + 1 kleiner exemplaar voor de afwerking
120 gr kristalsuiker
180 ml water
Gin ('The Botanist' is een aanrader)
2 limoenen
Ijsblokjes
Neutraal tonic water (type Fever-Tree premium Indian tonic)
BEREIDING
Rabarbersiroop maken:
Snijd de rabarber in kleine stukken en voeg toe aan een steelpan. Voeg de suiker en het water toe en zet op een middelhoog vuur. Laat 15 minuten zacht inkoken. Zet het vuur uit en zeef het mengsel. Laat volledig afkoelen en bewaar in een fles of bokaal.
Rabarber mojito maken:
Neem een hoog groot glas en vul met 4 ijsblokjes. Voeg 2 dopjes gin en 1 eetlepel limoensap toe. Vervolgens voeg je per glas 2 eetlepels rabarbersiroop toe en meng onder elkaar.
Vul het glas verder aan met ijskoude tonic. Afwerken met een schijfje limoen en stuk rabarber dat fungeert als roerstaaf.
TIP
Ben je geen fan van limoen, dan kan je altijd een schijfje sinaasappel toevoegen als garnituur.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 grote rabarberstengels + 1 kleiner exemplaar voor de afwerking
120 gr kristalsuiker
180 ml water
Gin ('The Botanist' is een aanrader)
2 limoenen
Ijsblokjes
Neutraal tonic water (type Fever-Tree premium Indian tonic)
BEREIDING
Rabarbersiroop maken:
Snijd de rabarber in kleine stukken en voeg toe aan een steelpan. Voeg de suiker en het water toe en zet op een middelhoog vuur. Laat 15 minuten zacht inkoken. Zet het vuur uit en zeef het mengsel. Laat volledig afkoelen en bewaar in een fles of bokaal.
Rabarber mojito maken:
Neem een hoog groot glas en vul met 4 ijsblokjes. Voeg 2 dopjes gin en 1 eetlepel limoensap toe. Vervolgens voeg je per glas 2 eetlepels rabarbersiroop toe en meng onder elkaar.
Vul het glas verder aan met ijskoude tonic. Afwerken met een schijfje limoen en stuk rabarber dat fungeert als roerstaaf.
TIP
Ben je geen fan van limoen, dan kan je altijd een schijfje sinaasappel toevoegen als garnituur.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!