Quiche met broccoli en zalm
INGREDIENTEN
1 bladerdeeg
1 middelgrote broccoli
250 gr gerookte zalm
250 ml kookroom
3 grote eieren
Dille (gedroogd of vers)
120 gr geraspte kaas
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C en leg je bladerdeeg uit de koelkast.
Snijd de broccoli in roosjes en snipper de gerookte zalm in reepjes. Neem een ronde bakvorm en leg het bladerdeeg in de vorm, prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
Kluts de eieren en de kookroom onder elkaar. Kruid met peper, een klein snuifje zout en dille naar smaak. Verdeel de broccoli en de gerookte zalm in je vorm en overgiet met de room en de eieren. Verdeel de gemalen kaas zodat alles mooi bedekt is en bak goudbruin in +/- 45 minuten.
TIP
De meeste recepten raden aan je broccoli voor te koken, ik doe het niet dan blijft hij meer beetgaar.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 bladerdeeg
1 middelgrote broccoli
250 gr gerookte zalm
250 ml kookroom
3 grote eieren
Dille (gedroogd of vers)
120 gr geraspte kaas
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C en leg je bladerdeeg uit de koelkast.
Snijd de broccoli in roosjes en snipper de gerookte zalm in reepjes. Neem een ronde bakvorm en leg het bladerdeeg in de vorm, prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
Kluts de eieren en de kookroom onder elkaar. Kruid met peper, een klein snuifje zout en dille naar smaak. Verdeel de broccoli en de gerookte zalm in je vorm en overgiet met de room en de eieren. Verdeel de gemalen kaas zodat alles mooi bedekt is en bak goudbruin in +/- 45 minuten.
TIP
De meeste recepten raden aan je broccoli voor te koken, ik doe het niet dan blijft hij meer beetgaar.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!