Quesadilla 2.0
INGREDIENTEN
2 personen
5 wraps
2 kipfilets
200 gr rucola
1 blikje mais
2 middelgrote tomaten
1 rode ui
1/2 limoen
Peper
Kippenkruiden
Cayennepeper
100 gr gemalen kaas
Potje zure room
Bakboter
BEREIDING
Zet een pan op het vuur met een klontje boter. Pel en snipper de rode ui fijn en fruit aan in de boter op een gemiddeld vuur. Snijd de kip in kleine blokjes, voeg toe aan de pan en kruid met peper, snuifje cayennepeper en de kippenkruiden. Als de kip aan alle zijde mooi gebakken is voeg je de mais toe, roer alles onder elkaar.
Snijd de limoen in de helft en voeg het sap toe van een 1/2 limoen. Was de tomaten, verwijder de kroon en zaadlijsten. Verdeel in kleine blokjes en voeg toe aan je pan, laat kort mee stoven. Als laatste voeg je de gemalen kaas toe, deze gaat ervoor zorgen dat alles gebonden is als vulling.
Neem de grootste (ondiepe) pan die je hebt en smelt een beetje boter op een laag vuur. Leg dan 4 wraps in bloemvorm in de pan. Zorg dat het midden en zijkanten overlappen.
Voeg nu het mengsel met de kip in het midden toe en verdeel maar niet helemaal tot aan de zijkant. Leg nu de laatste wrap in het midden op het mengsel en plooi alle overige zijkanten naar het midden. Ondertussen is de onderkant gebakken en kan je de grote flip trick doen.
Neem een groot bord en leg bovenop de wraps, draai nu de pan om zodat de wraps op het bord liggen. Neem een spatel en leg terug in de pan zodat de ander kant ook mooi goudbruin kan bakken. Dit duurt maar enkele minuten, blijf dus zeker bij je pan en hou in de gaten.
TIP
Lekker met zure room en rucola on the side. Je kan ook nog perfect een verloren paprika aan het recept toevoegen of de rode ui vervangen door sjalot als die nog ergens verdwaald in je voorraadkast liggen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
5 wraps
2 kipfilets
200 gr rucola
1 blikje mais
2 middelgrote tomaten
1 rode ui
1/2 limoen
Peper
Kippenkruiden
Cayennepeper
100 gr gemalen kaas
Potje zure room
Bakboter
BEREIDING
Zet een pan op het vuur met een klontje boter. Pel en snipper de rode ui fijn en fruit aan in de boter op een gemiddeld vuur. Snijd de kip in kleine blokjes, voeg toe aan de pan en kruid met peper, snuifje cayennepeper en de kippenkruiden. Als de kip aan alle zijde mooi gebakken is voeg je de mais toe, roer alles onder elkaar.
Snijd de limoen in de helft en voeg het sap toe van een 1/2 limoen. Was de tomaten, verwijder de kroon en zaadlijsten. Verdeel in kleine blokjes en voeg toe aan je pan, laat kort mee stoven. Als laatste voeg je de gemalen kaas toe, deze gaat ervoor zorgen dat alles gebonden is als vulling.
Neem de grootste (ondiepe) pan die je hebt en smelt een beetje boter op een laag vuur. Leg dan 4 wraps in bloemvorm in de pan. Zorg dat het midden en zijkanten overlappen.
Voeg nu het mengsel met de kip in het midden toe en verdeel maar niet helemaal tot aan de zijkant. Leg nu de laatste wrap in het midden op het mengsel en plooi alle overige zijkanten naar het midden. Ondertussen is de onderkant gebakken en kan je de grote flip trick doen.
Neem een groot bord en leg bovenop de wraps, draai nu de pan om zodat de wraps op het bord liggen. Neem een spatel en leg terug in de pan zodat de ander kant ook mooi goudbruin kan bakken. Dit duurt maar enkele minuten, blijf dus zeker bij je pan en hou in de gaten.
TIP
Lekker met zure room en rucola on the side. Je kan ook nog perfect een verloren paprika aan het recept toevoegen of de rode ui vervangen door sjalot als die nog ergens verdwaald in je voorraadkast liggen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!