The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Preipuree met Boursin en gehaktballetjes

Foto
INGREDIENTEN
3 personen

5x grote aardappelen (bloemige soort)
2x grote prei 
1x Boursin fijne kruiden en look (80 g)
500 g gehakt (gemengd of runds)
1 ei
Paneermeel
Busseltje verse dille
1 el gemalen koriander (optioneel)
Peper
Zout
Nootmuskaat
Bakboter

BEREIDING
​

Schil de aardappelen, spoel grondig en verdeel in 4 stukken. Snij de prei door midden was onder stromend water, verdeel daarna in kleine stukken. Meng het gehakt met het ei en paneermeel tot een vaste massa en rol dan middelgrote balletjes. Voeg peper en zout toe, wie fan is kan zeker hier het korianderpoeder toevoegen.

Zet een ruime pot met water op het vuur en kook de aardappelen met een snuif zout gaar in +/- 20 minuten. Verhit een diepe pan met een klontje boter en stoof de prei op een middelmatig vuur. Voeg na 10 minuten de Boursin toe en roer onder elkaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

Giet de aardappelen af en voeg samen met de prei en pureer tot een smeuïge massa. Proef en kruid bij indien nodig. Laat nog even doorgaren en schep regelmatig onder elkaar. Bak ondertussen in een pan de balletjes goudbruin langs alle kanten. 
Was en snipper de dille fijn, voeg de helft toe aan de puree. De ander helft hou je opzij voor te garneren. 

Schep een flinke schep puree op je bord, voeg balletjes toe en werk af met dille! Smakelijk! 

TIP
Kinderen eten echt met hun ogen, dus voor groenten waarvan ik weet dat onze dochter kieskeuriger is zet ik kort de mixer door de puree. Geen stukjes en dan gaat de puree met groenten vlotjes naar binnen. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN