The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Pompoensoep met crumble 

Foto
INGREDIENTEN
​

1 rode ui
2 sjalotten
1 grote butternut pompoen 
1,5 pink lady appel
2 tenen look
1,5 liter kippenbouillon
Mespunt cayennepeper 
Zout
Peper 

NOTEN CRUMBLE 

50 gr walnoten + 50 gr cashewnoten 
1 eetlepel olijfolie 
Zout
Peper
Peterselie 


BEREIDING

Verwarm de oven op 200° boven en onderwarmte en zet een ovenschaal klaar.
Snijd en schil de pompoen, de sjalotten, de rode ui, de look en de appels in kleinere blokjes. Voeg alles toe aan de ovenschotel en kruid met peper, zout en de cayennepeper. Overgiet met olijfolie en meng alles onder elkaar zodat alle stukjes bedekt zijn. Stoof voor 50 minuten en meng geregeld onder elkaar voor een perfect resultaat.

Rooster ondertussen de walnoten en cashewnoten in een pan zonder vetstof. Snipper de peterselie samen met de noten in een blender en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruiden met peper en zout. Blend tot je een mooie crumble krijgt en zet nog even opzij.

Zet alvast een kookpot klaar en verwarm de kippenbouillon op een zacht vuur. Als je pompoemengsel klaar is pureer je het in de blender tot een smeuïge massa. 
Voeg het pompoenmengsel toe aan je kippenbouillon en meng onder elkaar tot een gladde soep.

Serveer in een kom een grote lepel soep, werk af met de notenrumble en extra peterselie. 


​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN