Pompoensoep met crumble
INGREDIENTEN
1 rode ui
2 sjalotten
1 grote butternut pompoen
1,5 pink lady appel
2 tenen look
1,5 liter kippenbouillon
Mespunt cayennepeper
Zout
Peper
NOTEN CRUMBLE
50 gr walnoten + 50 gr cashewnoten
1 eetlepel olijfolie
Zout
Peper
Peterselie
BEREIDING
Verwarm de oven op 200° boven en onderwarmte en zet een ovenschaal klaar.
Snijd en schil de pompoen, de sjalotten, de rode ui, de look en de appels in kleinere blokjes. Voeg alles toe aan de ovenschotel en kruid met peper, zout en de cayennepeper. Overgiet met olijfolie en meng alles onder elkaar zodat alle stukjes bedekt zijn. Stoof voor 50 minuten en meng geregeld onder elkaar voor een perfect resultaat.
Rooster ondertussen de walnoten en cashewnoten in een pan zonder vetstof. Snipper de peterselie samen met de noten in een blender en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruiden met peper en zout. Blend tot je een mooie crumble krijgt en zet nog even opzij.
Zet alvast een kookpot klaar en verwarm de kippenbouillon op een zacht vuur. Als je pompoemengsel klaar is pureer je het in de blender tot een smeuïge massa.
Voeg het pompoenmengsel toe aan je kippenbouillon en meng onder elkaar tot een gladde soep.
Serveer in een kom een grote lepel soep, werk af met de notenrumble en extra peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 rode ui
2 sjalotten
1 grote butternut pompoen
1,5 pink lady appel
2 tenen look
1,5 liter kippenbouillon
Mespunt cayennepeper
Zout
Peper
NOTEN CRUMBLE
50 gr walnoten + 50 gr cashewnoten
1 eetlepel olijfolie
Zout
Peper
Peterselie
BEREIDING
Verwarm de oven op 200° boven en onderwarmte en zet een ovenschaal klaar.
Snijd en schil de pompoen, de sjalotten, de rode ui, de look en de appels in kleinere blokjes. Voeg alles toe aan de ovenschotel en kruid met peper, zout en de cayennepeper. Overgiet met olijfolie en meng alles onder elkaar zodat alle stukjes bedekt zijn. Stoof voor 50 minuten en meng geregeld onder elkaar voor een perfect resultaat.
Rooster ondertussen de walnoten en cashewnoten in een pan zonder vetstof. Snipper de peterselie samen met de noten in een blender en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruiden met peper en zout. Blend tot je een mooie crumble krijgt en zet nog even opzij.
Zet alvast een kookpot klaar en verwarm de kippenbouillon op een zacht vuur. Als je pompoemengsel klaar is pureer je het in de blender tot een smeuïge massa.
Voeg het pompoenmengsel toe aan je kippenbouillon en meng onder elkaar tot een gladde soep.
Serveer in een kom een grote lepel soep, werk af met de notenrumble en extra peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!