Pompoen muffins met walnoten
INGREDIENTEN
+/- 8 grote muffins
400 gr butternut pompoen (kan perfect ongeschild blijven)
120 gr havermeel (havermout vlokken fijn mixen)
2 grote eieren
2 tl bakpoeder
2 el kaneel
1 el gemberpoeder
5 el honing
mespunt zout
12 walnoten
Bakboter om je vorm in te vetten
BEREIDING
Mix de havermout vlokken fijn. Kook de blokjes butternut gaar in 20minuten (of stoom op 120° voor 8 minuten in de stoomoven).
Verwarm je oven voor op 180° en vet je muffinvorm in met boter.
Daarna voeg je alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een glad beslag. Lepel het beslag in de muffin vorm en bak voor ongeveer 30 minuten. Prik even in het midden en check of ze zeker gaar zijn. Ze mogen nog een beetje vochtig zijn maar er mag geen beslag blijven plakken.
TIP
Decoreer na het bakken met extra walnoten. Wens je een ZOET beslag dan voeg je best nog een eetlepel suiker toe..
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
+/- 8 grote muffins
400 gr butternut pompoen (kan perfect ongeschild blijven)
120 gr havermeel (havermout vlokken fijn mixen)
2 grote eieren
2 tl bakpoeder
2 el kaneel
1 el gemberpoeder
5 el honing
mespunt zout
12 walnoten
Bakboter om je vorm in te vetten
BEREIDING
Mix de havermout vlokken fijn. Kook de blokjes butternut gaar in 20minuten (of stoom op 120° voor 8 minuten in de stoomoven).
Verwarm je oven voor op 180° en vet je muffinvorm in met boter.
Daarna voeg je alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een glad beslag. Lepel het beslag in de muffin vorm en bak voor ongeveer 30 minuten. Prik even in het midden en check of ze zeker gaar zijn. Ze mogen nog een beetje vochtig zijn maar er mag geen beslag blijven plakken.
TIP
Decoreer na het bakken met extra walnoten. Wens je een ZOET beslag dan voeg je best nog een eetlepel suiker toe..
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!