Pompoen - pastinaak zalf met gebakken kip en pastinaak chips
INGREDIENTEN
(voor 2 personen)
1 kleine fles pompoen
3 middelgrote pastinaken
2 kipfilets
Kippenkruiden
Zonnebloemolie (om chips te ‘frituren’)
1 rode ajuin
Peper
Grof (zee)zout
Kurkuma
1 kippenbouillon blokje
Platte peterselie
Bakboter
BEREIDING
Schil de pompoen en snij in kleine stukken (hoe kleiner hoe beter voor het stoofproces). Ontdoe de rode ajuin van de schil en snij in brunoise (kleine blokjes). Stoof de ajuin aan met een klontje boter in een diepe stoofpan op een laag vuur en eens mooi glazig mag je de pompoen toevoegen. Voeg peper en een snuifje zout toe (niet teveel want in de bouillon zit ook zout) en roer onder elkaar. Zet het deksel op de pan en laat stoven op een matig vuur zodat de pompoen niet kan aanbakken (regelmatig omroeren gedurende de bereiding).
Schil je pastinaken en snij van elke pastinaak aan de grote zijde 4 ringen af van ongeveer een halve centimeter en leg deze opzij. De overige pastinaak ook in in brunoise snijden en toevoegen aan de pompoen. Roer om en zet het deksel terug op de pan.
Neem je kipfilets uit de koelkast (je kiest zelf of je ze in 1 geheel bakt of in kleinere stukken- ik maak kleinere blokjes om meer krokante kantjes te hebben en vind dit leuker om over het bord te dresseren). Kip kruiden met peper/snuifje zout en kippenkruiden. Roer ondertussen nog eens in je pan met pompoen deze zou al zacht moeten worden.
Zet een ruime kom klaar met enkele vellen keukenrol om de gefrituurde pastinaakschijfjes te laten uitlekken. Neem een kleinere kookpot en vul tot 2/3 met zonnebloemolie. Zet op het vuur, laat tot aan het kookpunt komen (lichtjes borrelen), en leg de pastinaak schijfjes RUSTIG 1 voor 1 in de olie. (De olie kan hevig reageren omdat pastinaak veel water bevat, dus liever je vuur iets minder hoog en wat langer bakken OF je pastinaken in kleine porties bakken.)
Roer met een hitte bestendigde lepel door de olie zodat de pastinaken zeker niet aan elkaar gaan kleven. Haal de pastinaak schijfjes uit de olie wanneer ze goudbruin zijn, leg ze in de ruime kom, en bestrooi met een snuif zeezout en een snuifje kurkuma. Dek de kom af zodat je pastinaak chips nog voldoende warm blijven.
Roer ondertussen in je pompoen-pastinaak mengsel en voeg het kippenbouillon blokje toe.
Bak je kip in voldoende boter tot ze rondom lekker krokant is. Zet nu het vuur van je pompoen- pastinaak mengsel lager, pureer tot je een smeuïge zalf krijgt, enlaat nog even sudderen op een laag vuur tot je kip gaar is.
Neem 2 borden en verdeel de pompoen-pastinaak zalf, en smeer deze uit in een halve maan. Dresseer de kip op verschillende plaatsen bovenop de zalf en schik de pastinaak chips willekeurig. Werk af met een draai van de pepermolen en roosjes peterselie.
TIP
Heb je nog een restje spinazie hummus over, geen probleem, kan je perfect bij dit gerecht opmaken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
(voor 2 personen)
1 kleine fles pompoen
3 middelgrote pastinaken
2 kipfilets
Kippenkruiden
Zonnebloemolie (om chips te ‘frituren’)
1 rode ajuin
Peper
Grof (zee)zout
Kurkuma
1 kippenbouillon blokje
Platte peterselie
Bakboter
BEREIDING
Schil de pompoen en snij in kleine stukken (hoe kleiner hoe beter voor het stoofproces). Ontdoe de rode ajuin van de schil en snij in brunoise (kleine blokjes). Stoof de ajuin aan met een klontje boter in een diepe stoofpan op een laag vuur en eens mooi glazig mag je de pompoen toevoegen. Voeg peper en een snuifje zout toe (niet teveel want in de bouillon zit ook zout) en roer onder elkaar. Zet het deksel op de pan en laat stoven op een matig vuur zodat de pompoen niet kan aanbakken (regelmatig omroeren gedurende de bereiding).
Schil je pastinaken en snij van elke pastinaak aan de grote zijde 4 ringen af van ongeveer een halve centimeter en leg deze opzij. De overige pastinaak ook in in brunoise snijden en toevoegen aan de pompoen. Roer om en zet het deksel terug op de pan.
Neem je kipfilets uit de koelkast (je kiest zelf of je ze in 1 geheel bakt of in kleinere stukken- ik maak kleinere blokjes om meer krokante kantjes te hebben en vind dit leuker om over het bord te dresseren). Kip kruiden met peper/snuifje zout en kippenkruiden. Roer ondertussen nog eens in je pan met pompoen deze zou al zacht moeten worden.
Zet een ruime kom klaar met enkele vellen keukenrol om de gefrituurde pastinaakschijfjes te laten uitlekken. Neem een kleinere kookpot en vul tot 2/3 met zonnebloemolie. Zet op het vuur, laat tot aan het kookpunt komen (lichtjes borrelen), en leg de pastinaak schijfjes RUSTIG 1 voor 1 in de olie. (De olie kan hevig reageren omdat pastinaak veel water bevat, dus liever je vuur iets minder hoog en wat langer bakken OF je pastinaken in kleine porties bakken.)
Roer met een hitte bestendigde lepel door de olie zodat de pastinaken zeker niet aan elkaar gaan kleven. Haal de pastinaak schijfjes uit de olie wanneer ze goudbruin zijn, leg ze in de ruime kom, en bestrooi met een snuif zeezout en een snuifje kurkuma. Dek de kom af zodat je pastinaak chips nog voldoende warm blijven.
Roer ondertussen in je pompoen-pastinaak mengsel en voeg het kippenbouillon blokje toe.
Bak je kip in voldoende boter tot ze rondom lekker krokant is. Zet nu het vuur van je pompoen- pastinaak mengsel lager, pureer tot je een smeuïge zalf krijgt, enlaat nog even sudderen op een laag vuur tot je kip gaar is.
Neem 2 borden en verdeel de pompoen-pastinaak zalf, en smeer deze uit in een halve maan. Dresseer de kip op verschillende plaatsen bovenop de zalf en schik de pastinaak chips willekeurig. Werk af met een draai van de pepermolen en roosjes peterselie.
TIP
Heb je nog een restje spinazie hummus over, geen probleem, kan je perfect bij dit gerecht opmaken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!