Pompelmoes - rozemarijn limonade
INGREDIENTEN
Rozemarijn siroop (+/- 400 ml - ongeveer 6 grote mocktails)
250 ml water
60 gr rietsuiker
60 ml honing
50ml pompelmoessap
2 stukken pompelmoes zeste
3 grote takken verse rozemarijn
Limonade - overige ingrediënten
Partjes pompelmoes + rozemarijn voor afwerking
Ijsblokjes
Spuitwater
2 pompelmoezen
BEREIDING
Siroop maken:
Verwarm het water samen met de honing, de suiker en het pompelmoessap in een sauspan op een matig vuur. De suiker moet volledig opgelost zijn, dit duurt maximum 8 minuten. Voeg dan de pompelmoes zeste en takken rozemarijn toe en laat 5 minuten meekoken. Zet je vuur uit en laat een uur intrekken zodat alle smaken zich mengen.
Zeef je mengsel in een bokaal of fles die je kan afsluiten en bewaar in de koelkast voor gebruik.
Limonades maken:
Pers de pompelmoezen en zet even opzij. Neem een groot glas naar keuze en vul met ijs. Voeg dan 2 delen siroop, 2 delen pompelmoessap toe en meng onder elkaar. Vul verder aan met spuitwater en werk af met een takje rozemarijn en een schijfje pompelmoes naar keuze.
TIP
Wil je de glazen nog een tikkeltje feestelijker? Dip dan de rand van je glas in pompelmoessap en dan in een bord met kristalsuiker voor een fancy toets.
Voor de COCKTAIL versie voeg je 1 dopje Bulldog GIN toe aan bovenstaand recept.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
Rozemarijn siroop (+/- 400 ml - ongeveer 6 grote mocktails)
250 ml water
60 gr rietsuiker
60 ml honing
50ml pompelmoessap
2 stukken pompelmoes zeste
3 grote takken verse rozemarijn
Limonade - overige ingrediënten
Partjes pompelmoes + rozemarijn voor afwerking
Ijsblokjes
Spuitwater
2 pompelmoezen
BEREIDING
Siroop maken:
Verwarm het water samen met de honing, de suiker en het pompelmoessap in een sauspan op een matig vuur. De suiker moet volledig opgelost zijn, dit duurt maximum 8 minuten. Voeg dan de pompelmoes zeste en takken rozemarijn toe en laat 5 minuten meekoken. Zet je vuur uit en laat een uur intrekken zodat alle smaken zich mengen.
Zeef je mengsel in een bokaal of fles die je kan afsluiten en bewaar in de koelkast voor gebruik.
Limonades maken:
Pers de pompelmoezen en zet even opzij. Neem een groot glas naar keuze en vul met ijs. Voeg dan 2 delen siroop, 2 delen pompelmoessap toe en meng onder elkaar. Vul verder aan met spuitwater en werk af met een takje rozemarijn en een schijfje pompelmoes naar keuze.
TIP
Wil je de glazen nog een tikkeltje feestelijker? Dip dan de rand van je glas in pompelmoessap en dan in een bord met kristalsuiker voor een fancy toets.
Voor de COCKTAIL versie voeg je 1 dopje Bulldog GIN toe aan bovenstaand recept.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!