Plukbrood: tex-mex
INGREDIENTEN
1 rond Marokkaans brood (voorverpakt in Colruyt)
4 eetlepels olijfolie
1 klein potje mais
1 klein potje kidneybonen
100 ml passata
1 sjalot
1 teen look
zure room
1 lente ui
Handvol koriander
Cayennepeper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat beschreven.
Pel en snipper de sjalot en de look. Stoof kort aan in een klontje boter. Voeg de passata toe en kruid met zout en een snuifje cayennepeper. Roer onder elkaar en laat even pruttelen. Voeg dan de mais en kidneybonen toe en laat 5 minuten doorkoken.
Snijd een dambord patroon in je brood tot ongeveer 3 cm diepte. Zorg dat je brood niet doorgesneden is maar op de bodem mooi samen blijft.
Verdeel de saus tussen insneden in het brood. Strijk nu de olijfolie met een borsteltje over het brood. Bak het brood voor 8 - 10 minuten goudbruin.
Meng ondertussen de zure room met de fijn gesneden lente ui, de koriander en een snuifje cayennepeper (hoeveelheden en verhouding is naar eigen keuze- wij eten dit graag dus ik maak een half potje zure room en veel cayennepeper). Als het brood gebakken is verdeel je het zure room mengsel bovenop het brood.
TIP
Wil je nog meer spice, kan je gerust nog een chilipeper of meer cayennepeper toevoegen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 rond Marokkaans brood (voorverpakt in Colruyt)
4 eetlepels olijfolie
1 klein potje mais
1 klein potje kidneybonen
100 ml passata
1 sjalot
1 teen look
zure room
1 lente ui
Handvol koriander
Cayennepeper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat beschreven.
Pel en snipper de sjalot en de look. Stoof kort aan in een klontje boter. Voeg de passata toe en kruid met zout en een snuifje cayennepeper. Roer onder elkaar en laat even pruttelen. Voeg dan de mais en kidneybonen toe en laat 5 minuten doorkoken.
Snijd een dambord patroon in je brood tot ongeveer 3 cm diepte. Zorg dat je brood niet doorgesneden is maar op de bodem mooi samen blijft.
Verdeel de saus tussen insneden in het brood. Strijk nu de olijfolie met een borsteltje over het brood. Bak het brood voor 8 - 10 minuten goudbruin.
Meng ondertussen de zure room met de fijn gesneden lente ui, de koriander en een snuifje cayennepeper (hoeveelheden en verhouding is naar eigen keuze- wij eten dit graag dus ik maak een half potje zure room en veel cayennepeper). Als het brood gebakken is verdeel je het zure room mengsel bovenop het brood.
TIP
Wil je nog meer spice, kan je gerust nog een chilipeper of meer cayennepeper toevoegen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!