Plukbrood: pesto en parmaham
INGREDIENTEN
1 rond Marokkaans brood (voorverpakt in Colruyt)
4 eetlepels olijfolie
1 pakje parmaham (8 - 10 sneetjes)
PESTO
2 handen basilicum
1 handvol pijnboompitten
2 tenen look
3 eetlepels olijfolie
1 handvol geraspte parmezaan
BEREIDING
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat beschreven. Meng alle ingrediënten om verse pesto te maken.
Snijd een dambord patroon in je brood tot ongeveer 3 cm diepte. Zorg dat je brood niet doorgesneden is maar op de bodem mooi samen blijft.
Verdeel de pesto tussen de insneden en scheur de parmaham in kleinere stukken. Duw deze tussen het brood. Strijk nu de olijfolie met een borsteltje over je brood en tussen de insneden. Bak het brood voor 8 - 10 minuten goudbruin.
TIP
Je kan ook een potje kopen uiteraard maar verse pesto is altijd lekkerder. Of varieer eens met rode pesto op basis van tomaat en paprika.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 rond Marokkaans brood (voorverpakt in Colruyt)
4 eetlepels olijfolie
1 pakje parmaham (8 - 10 sneetjes)
PESTO
2 handen basilicum
1 handvol pijnboompitten
2 tenen look
3 eetlepels olijfolie
1 handvol geraspte parmezaan
BEREIDING
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat beschreven. Meng alle ingrediënten om verse pesto te maken.
Snijd een dambord patroon in je brood tot ongeveer 3 cm diepte. Zorg dat je brood niet doorgesneden is maar op de bodem mooi samen blijft.
Verdeel de pesto tussen de insneden en scheur de parmaham in kleinere stukken. Duw deze tussen het brood. Strijk nu de olijfolie met een borsteltje over je brood en tussen de insneden. Bak het brood voor 8 - 10 minuten goudbruin.
TIP
Je kan ook een potje kopen uiteraard maar verse pesto is altijd lekkerder. Of varieer eens met rode pesto op basis van tomaat en paprika.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!