Plukbrood: mediterraans met mozzarella
INGREDIENTEN
1 Marokkaans of Turks brood (voorverpakt in Colruyt)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde basilicum
Handvol verse koriander of peterselie
1 bol mozzarella
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat beschreven. Meng de gedroogde kruiden samen met olijfolie, een draai van de pepermolen en een snuifje zout.
Snijd een dambord patroon in je brood tot ongeveer 3 cm diepte. Zorg dat je brood niet doorgesneden is maar op de bodem mooi samen blijft.
Verdeel de mozzarella in kleine stukjes en steek ze tussen insneden in je brood. Strijk nu de olijfolie met de kruiden over je brood en tussen de insneden. Bak het brood voor 8 - 10 minuten goudbruin.
DIPTIP:
Meng potje zure room met een theelepel cayennepeper en 1 lente ui.
TIP
Je kan verschillende kazen of andere kruiden gebruiken om je brood mee af te werken.
Wil je liever meer mediterraans, plet een teentje look en wat rozemarijn onder je olijfolie voor je het brood bestrijkt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 Marokkaans of Turks brood (voorverpakt in Colruyt)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde basilicum
Handvol verse koriander of peterselie
1 bol mozzarella
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat beschreven. Meng de gedroogde kruiden samen met olijfolie, een draai van de pepermolen en een snuifje zout.
Snijd een dambord patroon in je brood tot ongeveer 3 cm diepte. Zorg dat je brood niet doorgesneden is maar op de bodem mooi samen blijft.
Verdeel de mozzarella in kleine stukjes en steek ze tussen insneden in je brood. Strijk nu de olijfolie met de kruiden over je brood en tussen de insneden. Bak het brood voor 8 - 10 minuten goudbruin.
DIPTIP:
Meng potje zure room met een theelepel cayennepeper en 1 lente ui.
TIP
Je kan verschillende kazen of andere kruiden gebruiken om je brood mee af te werken.
Wil je liever meer mediterraans, plet een teentje look en wat rozemarijn onder je olijfolie voor je het brood bestrijkt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!