Plukbrood: kruidenboter en basilicum
INGREDIENTEN
1 rond Marokkaans brood (voorverpakt in Colruyt)
4 eetlepels olijfolie
1/2 rol kruidenboter (lookboter kan ook)
1 handvol basilicum
1 handvol parmezaan
BEREIDING
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat beschreven.
Snijd een dambord patroon in je brood tot ongeveer 3 cm diepte. Zorg dat je brood niet doorgesneden is maar op de bodem mooi samen blijft.
Smeer de kruidenboter tussen het brood. Verdeel de basilicum in kleine stukjes en steek ze tussen insneden in je brood. Strijk nu de olijfolie met een borsteltje over het brood en tussen de insneden. Werk af met de parmezaan. Bak het brood voor 8 - 10 minuten goudbruin.
TIP
Je kan ook afwerken met een ander harde kaas naar keuze, mocht je daar nog een restje van in je koelkast hebben liggen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 rond Marokkaans brood (voorverpakt in Colruyt)
4 eetlepels olijfolie
1/2 rol kruidenboter (lookboter kan ook)
1 handvol basilicum
1 handvol parmezaan
BEREIDING
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat beschreven.
Snijd een dambord patroon in je brood tot ongeveer 3 cm diepte. Zorg dat je brood niet doorgesneden is maar op de bodem mooi samen blijft.
Smeer de kruidenboter tussen het brood. Verdeel de basilicum in kleine stukjes en steek ze tussen insneden in je brood. Strijk nu de olijfolie met een borsteltje over het brood en tussen de insneden. Werk af met de parmezaan. Bak het brood voor 8 - 10 minuten goudbruin.
TIP
Je kan ook afwerken met een ander harde kaas naar keuze, mocht je daar nog een restje van in je koelkast hebben liggen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!